Lize Korpershoek in documentaire Mijn seks is stuk
woensdag 4 september 2019

Lize Korpershoek in documentaire Mijn seks is stuk

In de 3LAB documentaire Mijn seks is stuk onderzoekt Lize Korpershoek (34) waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid. Is liefde houdbaar zonder seks? En waarom vinden we seks zo belangrijk? Via een persoonlijke zoektocht verkent ze vrouwelijke seksualiteit, wat de oorsprong is van dit probleem, of het überhaupt een probleem is en of haar seks weer ‘heel’ te maken is.

Lize Korpershoek: “Door in gesprek te gaan met andere vrouwen kwam ik erachter dat ik niet de enige ben met weinig zin in seks. In plaats van me nog langer bij dit gegeven neer te leggen ben ik een onderzoek gestart. In deze persoonlijke documentaire stel ik mij zo open, eerlijk en kwetsbaar mogelijk op. Het probleem ligt aan de oppervlakte, namelijk: geen zin in seks. De wortel van het probleem is veel minder zichtbaar en daarvoor heb ik dan ook heel diep moeten graven. Het zou geweldig zijn als vrouwen zich met deze documentaire gehoord en gesteund voelen en wellicht hun eigen zoektocht in gang zetten.”

Mijn seks is stuk is vanaf woensdag 4 december om 15.00 uur online te bekijken op het NPO 3 YouTube-kanaal en op www.npo3.nl/3lab.

Lize Korpershoek maakt en presenteert video’s voor uiteenlopende partijen, maar ook voor haar eigen social kanalen (zoals poezensoap De Samensmelting en Adviezen van Lize). Als uitgangspunt van haar werk gebruikt ze regelmatig zichzelf, de dingen waar ze tegenaan loopt en de mensen om haar heen. Daarnaast is ze illustrator en werd ze in 2019 door The Best Social Awards uitgeroepen tot Beste Instagrammer.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen