Beau en de Veteranen vanaf 28 mei op RTL 4
Vrijdag 17 mei 2019

Beau en de Veteranen vanaf 28 mei op RTL 4

In Beau en de Veteranen gaan zeven getraumatiseerde oorlogsveteranen de zwaarste strijd aan van hun leven… met zichzelf. Ze hebben de Nederlandse vlag gediend tijdens missies in bijvoorbeeld Irak, Afghanistan, Libanon of Bosnië en hebben daar een post traumatische stress stoornis aan overgehouden.

Beau en de Veteranen is geproduceerd door Kale Jakhals Producties en is vanaf dinsdag 28 mei om 20.30 uur te zien op RTL 4.

“Het is iedere dag oorlog”, zegt één van de veteranen. Samen met een team van specialisten neemt Beau de veteranen mee op een wandeltocht in Noorwegen. Tijdens de wandeling door de ruige natuur proberen ze via verschillende therapeutische sessies meer inzicht te krijgen in hun trauma en hoe ze beter kunnen omgaan met de symptomen van hun PTSS. Na afloop van de reis volgt Beau de veteranen nog 9 maanden.

Beau: “Ik ben heel trots op ‘mijn’ veteranen. Ze zijn diep gegaan en hebben alles laten zien. De emoties lopen hoog op. Ook voor de kijker is het zware kost. Voor het eerst in mijn leven heb ik een idee van wat onze militairen daar tijdens missies in het buitenland hebben meegemaakt. Ik hoop dat het programma bijdraagt aan het begrip voor veteranen met PTSS en veteranen in het algemeen.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen