Jomanda: Lady of the Light vanaf 29 oktober bij discovery+
maandag 18 oktober 2021

Jomanda: Lady of the Light vanaf 29 oktober bij discovery+

Jomanda: hét fenomeen van de jaren negentig. De vrouw die zichzelf als de schakel tussen hemel en aarde zag en met haar paranormale krachten spectaculaire healings gaf aan tienduizenden mensen.

Heel Nederland raakte in de ban van haar, maar na een storm van kritiek is Jomanda uit Nederland vertrokken. Ze werd beschuldigd van geldklopperij en ook legden tegenstanders een link met de dood van actrice Sylvia Millecam, die voor haar borstkanker hulp zocht bij Jomanda. Dit werd uiteindelijk haar ondergang.

Jomanda houdt zich al jaren schuil in het buitenland en lijkt ieder contact te vermijden. Wie is deze vrouw? Wat heeft ze teweeggebracht en waar is ze nu precies? Radio en tv-icoon Tineke de Nooij (80) is afgereisd naar Canada, samen met particulier rechercheur John Warrink. Ze hebben daar Jomanda gevonden en Tineke heeft haar meerdere keren gesproken.

De vierdelige documentaireserie Jomanda: Lady of the Light duikt de geschiedenis in van de wereld van Jomanda en volgt Tinekes reis. De opkomst, maar ook de ondergang van Jomanda worden beschreven aan de hand van uniek archiefmateriaal en interviews met mensen die zeggen wonderbaarlijk te zijn genezen en nog steeds fervent aanhanger van haar zijn. Voormalige collega’s, fans en critici komen aan het woord, maar ook BN’ers zoals Mylene de la Haye, Jack Spijkerman, Jan Uriot, Haye van der Heyden en Sjoerd Pleijsier.

Jomanda: Lady of the Light is vanaf vrijdag 29 oktober wekelijks te zien op discovery+ en is geproduceerd door Concept Street.

Credits
Producent: Concept Street
Producer: Roy Aalderink
Head of Content: Christien van der Aar
Head of production: Tiba Prins
Eindredactie: Wilma Westrus
Redactie: Rene van ’t Erven
Senior Producer: Tessa van der Woude
Productie: Marit Latenstein
Camera/regie: Martijn de Vré, Harm Griekspoor
Camera: Vincent Wilkie, Gijs Wilbers
Montage: Gijs Onvlee
Presentatie/cast: John Warrink, Tineke de Nooij, Haye van der Heyden, Emilie van den Bergh, Mylene de la Haye, Jan Beijer, Bert Voskuil, Jan Erik Noske, Yvette Noske, Cees Renckens, Jan Uriot, Sjoerd Pleijsier, Jack Spijkerman, Jan van de Velde, Jannie van de Velde, Pippa Pinuppins, Kim Knibbe, Ronald Blijlevens, Pascale van den Kieboom, Wilfred Andeweg, Anja Kieboom, Hans de Ruiter, Ewald Veraet
Visagie: Angelique van Berkel
Vormgeving: Holy Poly/Ruben Pol
Lengte (in minuten): 44
Aantal afleveringen: 4
Aantal draaidagen: 22
Gedraaid op: Fx6, Fx9
Datum eerste uitzending: 29 oktober, discovery+

Bron: Concept Street/Discovery Benelux/BM

Bericht delen