Jeugdserie De Club van Lelijke Kinderen: De Staatsgreep op NPO Zapp
zondag 1 september 2019

Jeugdserie De Club van Lelijke Kinderen: De Staatsgreep op NPO Zapp

Op 15 september start op NPO Zapp De Club van Lelijke Kinderen: De Staatsgreep. Deze jeugdserie is een prequel van de bioscoopfilm De Club van Lelijke Kinderen en volgt een groep kinderen die wordt gegijzeld tijdens de opnames van The Face, de populaire talentenjacht waar het alleen om je uiterlijk gaat.

De speelfilm De Club van Lelijke Kinderen is gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts en vanaf 9 oktober te zien in de bioscoop. Hoofdpersonage is de 11-jarige Paul, een jongen met grote flaporen, die mee mag op schoolreisje, maar er al snel achterkomt dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere ‘lelijke’ kinderen wordt opgesloten, omdat dictator Isimo op deze manier het land wil ‘opschonen’. In de serie De Club van Lelijke Kinderen: de Staatsgreep, wordt de voorgeschiedenis van de film verteld.

Hoofdrollen worden gespeeld door YouTube-ster Marije Zuurveld en ex-GTST-acteur Buddy Vedder. Andere rollen zijn er voor Roeland Fernhout, Edwin Jonker, Mimoun Ouled Radi, Anne-Mar Zwart en Kim-Lian van der Meij.

In de EO-serie op Zapp zien we hoe een groep kinderen wordt gegijzeld tijdens de opnames van The Face. Kandidaten staan op het podium in een geluidsdichte glazen buis, zodat dat de jury de kandidaten niet kan horen. Gaat het de kinderen lukken om een einde te maken aan de gijzeling? En aan wiens kant moeten ze eigenlijk staan? Want de gijzelaars hebben als motief om een staatsgreep van president Isimo te voorkomen. Het verhaal is geïnspireerd op de brand in de Reichstag in 1933 die Adolf Hitler aangreep als excuus om een speciale wet aan te nemen die de eerste stap naar zijn dictatuur vormde.

De Club van Lelijke Kinderen: De Staatsgreep is een productie van Umami Media en de EO. De serie is wekelijks vanaf zondag 15 september om 9.00 uur te zien op NPO Zapp.

Bron: EO/BM

Bericht delen