ITV Studios produceert Uit de bak voor EO
vrijdag 12 november 2021

ITV Studios produceert Uit de bak voor EO

In het nieuwe EO-programma Uit de bak volgt presentator Dwight van van de Vijver vijf ex-gedetineerden die weer op vrije voeten zijn. Zij willen niets liever dan een normaal leven, huisje, boompje, beestje. Maar hoe is het om weer in de samenleving mee te doen? Krijgen ze een tweede kans?

Bijna een jaar lang volgt Van van de Vijver de vier mannen en een vrouw om te zien wat een lange tijd achter de tralies met een mens doet en uit te zoeken hoe vrij je bent als ex-gedetineerde. Uit de bak is vanaf donderdag 2 december om 21.00 uur te zien bij de EO op NPO 3.

Al eeuwenlang worden criminelen gezien als het uitschot van de samenleving. Maar bijna niemand heeft de ambitie om crimineel te worden. De meeste criminelen groeien in een kansarm gezin op of komen door foute vrienden op het verkeerde pad terecht. Vaak belanden ze dan in de bak om te boeten voor hun fouten. Maar wat als ze hun straf hebben uitgezeten en weer op vrije voeten komen, lukt het hen dan om de juiste keuzes te maken? En krijgen ze van de wereld om hen heen, de maatschappij, een tweede kans?

In Uit de bak delen Rotterdammers Robert en Anuar, de Amsterdamse Susanne, Christian uit Den Bosch en Jomarly uit Den Haag hun detentieverhaal en hun leven na de gevangenis met Dwight van van de Vijver. Hij kent één kant van de medaille heel erg goed, want hij werkte ruim twintig jaar bij de politie. Nu trekt hij langere tijd met deze mensen op om die andere kant te ontdekken. Hoe pakken zij hun leven weer op nu ze uit de bak zijn? Voor de deelnemers is een belangrijke reden om mee te doen dat ze jongeren willen behoeden voor de fouten die zijzelf in het verleden hebben gemaakt.

Uit de bak is een coproductie van ITV Studios en de EO.

Bron: EO/BM

Bericht delen