Human Nature Films produceert Het Leven als Liesje voor Videoland
vrijdag 15 oktober 2021

Human Nature Films produceert Het Leven als Liesje voor Videoland

Als de Rotterdamse Liesje (29 jaar) op dertienjarige leeftijd slachtoffer wordt van één van de grootste groepsverkrachtingen die Nederland gekend heeft, stort haar toch al harde wereld totaal in en verliest zij prompt haar vertrouwen in en waardering van mannen.

Inmiddels lijken de rollen omgedraaid en weet zij mannen naar haar hand te zetten in haar werk als stripteasedanseres en luxury escort. De vraag is echter hoe lang dit luxe, maar leugenachtige, leven houdbaar blijft voor Liesje.

In hoeverre spelen trauma’s en demonen uit haar verleden een rol in haar gedrag en patronen van nu? En wat als de échte, onbetaalde liefde zich plots lijkt aan te dienen? De driedelige documentairereeks Het Leven als Liesje is geproduceerd door Human Nature Films, opgericht door Mildred Roethof, en is vanaf 29 oktober in zijn geheel te zien bij Videoland.

Als er onverwachts iemand in haar leven komt voor wie ze gevoelens krijgt, moet Liesje haar trauma’s onder ogen komen. Met de hulp van een coach gaat ze die confrontatie aan en ontdekt ze de patronen die ze heeft gevormd om met haar verleden te kunnen gaan. Lukt het Liesje om zich hiervan te bevrijden en zich open te stellen voor echte liefde?

Documentairemaker Mildred Roethof: “Dat je de wieg waar je geboren wordt niet kunt kiezen, staat buiten kijf. Toch ben ik door het maken van deze documentaire vraagtekens gaan plaatsen bij het begrip ‘gelijke kansen’. Laat ik vooropstellen dat ik Liesje onwijs dankbaar ben dat ik haar bijna een jaar lang van heel dichtbij heb mogen volgen; van haar meest kwetsbare momenten tot in haar wereld van het snelle geld en betaalde liefde.”

“Het is heel bijzonder dat Liesje voor mijn camera voor het eerst heeft verteld over de traumatische gebeurtenissen uit haar verleden. Zo is zij gaan ontdekken in hoeverre deze ervaringen nu nog een rol spelen in haar leven. Ik heb Liesje leren kennen als een sterke en slimme vrouw met een sprankelende persoonlijkheid. Ondanks alles lacht ze het leven met humor en zelfspot toe. Ik hoop dat de Videoland-kijker net zo van Liesje gaat houden als dat ik dat ben gaan doen.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen