Hoogvliegers: dramaserie over F-16 vliegers van The Storytellers
woensdag 28 augustus 2019

Hoogvliegers: dramaserie over F-16 vliegers van The Storytellers

De EO komt met de achtdelige dramaserie Hoogvliegers. De serie waarin F-16 vliegers in opleiding centraal staan is vanaf 11 januari 2020 op NPO 1 te zien.

Hoogvliegers vertelt het verhaal van Rutger (Josha Stradowski), Guus (Soy Kroon) en Leyla (Sinem Kavus), drie jonge mensen in opleiding tot vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Tegen de achtergrond van de jarenlange loodzware opleiding van de Koninklijke Luchtmacht, een geopolitiek conflict met Rusland, tot aan een gevaarlijke missie in het Midden-Oosten maken we de vrienden mee op hun bewogen reis naar volwassenheid. We zijn deelgenoot van hun kameraadschap, hun relatie met hun familie, hun verdriet, vreugde en liefdes, in tijden van oorlog en vrede.

“Soms is meteen duidelijk hoeveel een verhaal te bieden heeft en dat geldt zeker voor Hoogvliegers“, aldus EO-eindredacteur Arnoud Bruinier. “De wereld van de gevechtsvliegtuigen is zoveel meer dan alleen maar een aantrekkelijk decor. Het is een wereld op zich, met geheel eigen codes en regels. Onder die laag zien we een kwetsbare ontwikkeling van het innerlijk moreel kompas. Wanneer is geweld gerechtvaardigd en hoe zouden nota bene straaljagers bij moeten dragen aan een betere wereld?”

Errol Nayci is bedenker en producent van Hoogvliegers en zegt: “Hoogvliegers geeft je een realistische inkijk in een wereld die normaal gesloten blijft. Een serie met een dergelijke logistieke en productionele omvang is een uitdaging voor een jong productiehuis als The Storytellers. We draaiden de serie op locaties in Jordanië, Marokko, de Verenigde Staten en op verschillende luchtmachtbases in Nederland. Eveneens bijzonder aan de serie is dat de Koninklijke Luchtmacht haar medewerking heeft verleend aan de serie, niet financieel maar met materieel en volledige redactionele vrijheid.”

Begin augustus merkten inwoners van Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden luchtopnames op. Het ging hier om cruciale scenes voor Hoogvliegers waarbij gevlogen werd met twee F-16’s, een Pilatus PC-7 en een C-130 Hercules-transporttoestel.

Hoogvliegers wordt vanaf 11 januari 2020 uitgezonden op NPO 1 en is tevens te bekijken via npostart.nl. De serie telt acht afleveringen en is in opdracht van de EO geproduceerd door The Storytellers. Producent is Errol Nayci. Scenarioschrijvers zijn Willem Bosch en Philip Delmaar naar een idee van Errol Nayci. Regisseur is Bobby Boermans.

Bron: EO/BM

Bericht delen