Dinsdag 16 januari 2018

Het geheime leven van 4-jarigen

Nieuwsgierig, vindingrijk, bomvol energie en regelmatig eigenwijs: het leven van een 4-jarige zit vol verrassingen. In het nieuwe EO-programma Het geheime leven van 4-jarigen krijgen we een persoonlijk kijkje in de leefwereld van deze leeftijdsgroep.

Het programma speelt zich af in en rond een kinderdagverblijf. In elke aflevering worden acht 4-jarigen gevolgd die in achtergrond, gezinsherkomst en ontwikkelingsniveau van elkaar verschillen. Het geheime leven van 4-jarigen is niet alleen leuk voor ouders, maar ook leerzaam en interessant voor volwassenen, met of zonder kinderen. “Veel situaties zijn herkenbaar; ook in ons leven”, zegt eindredacteur Nanette Zonnenberg. “De kinderen houden ons – hoe jong ze ook zijn – een spiegel voor.”

Meerdere camera’s en audiozenders registreerden het gedrag van de 48 kleuters. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en pedagoog Minchenu Maduro keken mee tijdens de opnames en voorzien de beelden van deskundig commentaar. Ze duiden het gedrag van de kinderen op verfrissende, humoristische wijze en verklaren vanuit wetenschappelijk kader wat het gedrag van de 4-jarigen over hun toekomstperspectief zegt. 

Het geheime leven van 4-jarigen wordt geproduceerd door Zodiak Nederland en is gebaseerd op het Britse Channel 4-programma The Secret Life Of 4 Year Olds. Het programma is vanaf 20 februari wekelijks te zien op NPO 1 om 22.05 uur.

Bron: EO/BM
 

Bericht delen