Halalbus
vrijdag 18 mei 2018

Halalbus

De 3LAB documentaire Halalbus toont het verhaal van Abu Adnan die als Syrische vluchteling naar Nederland kwam. Met een Arabische variant op de SRV-bus doorkruist hij het land en bezoekt andere vluchtelingen aan wie hij Syrische levensmiddelen verkoopt. De film geeft een bijzondere inkijk in de Syrische gemeenschap.

Halalbus is gemaakt door Issa Shaker en Femke Noordink. Issa (afkomstig uit Oost-Jeruzalem) studeerde Communicatie en werkte als cameraman en editor voor de BBC in de Palestijnse gebieden. In Nederland maakte hij voor RNW verschillende video’s die wereldwijd miljoenen views opleverden. Femke studeerde Film- en Televisiewetenschap en Literatuurwetenschap. Ze maakte reportages in het Midden-Oosten voor dagbladen en televisie en was hoofd- en eindredacteur voor verschillende vakbladen in België (Brussel) en Nederland. Nu werkt ze samen met partner Issa aan audiovisuele producties, waarbij haar focus ligt op research, regie, scripts en interviews.

3LAB is de plek voor vernieuwing en experiment van NPO3. Op dit platform worden regelmatig nieuwe video’s en series geplaatst, gemaakt door talentvolle programmamakers.

De documentaire Halalbus is vanaf zondag 27 mei online te bekijken op www.npo3lab.nl. Uitzending: zondag 27 mei om 23.05 uur op NPO 3

Bekijk de trailer hier.

Bericht delen