HALAL produceert Joardy Season 2 voor VPRO
woensdag 8 september 2021

HALAL produceert Joardy Season 2 voor VPRO

Harco komt terug. Het typetje met de zeshoekige bril, gespeeld door Jim Deddes, werd in 2016 bekend als de Huilon-man. In de nieuwe tiendelige VPRO webserie Joardy Season 2 ligt Harco in comateuze toestand in het ziekenhuis.

Terwijl dokter Hannah Hoekstra zich over hem ontfermt en hem tegen onheil beschermt, probeert Harco zich door vreemde comadromen een weg terug te vechten naar zichzelf en de liefde van zijn leven. Hannah Hoekstra is arts in opleiding en begint iets wonderlijks te voelen voor Harco. Ze moet hem uit zijn coma krijgen, koste wat kost, en vol tegen de protocollen van het ziekenhuis in.

Harco beleeft op zijn beurt de meest uiteenlopende avonturen tijdens zijn coma; hij is buurtcoach, zit in Call of Duty Warzone, in een K-popband en keert terug naar zijn jeugd. Ook Jokkepik, het gehele Stardump Snittin-universum en Jim Deddes (als zichzelf) komen langs. Harco moet alle registers opentrekken om te ontwaken en zijn redder in nood Hannah te kunnen ontmoeten.

De cast van Joardy Season 2 bestaat uit Jim Deddes, Hannah Hoekstra, Thomas Hoppener, Charlie Chan Dagelet, Gerda Havertong, Annette Malherbe, Sem Schilt, Peter Lusse, Noraly Beyer, Chiron Holwijn, Gillis Biesheuvel, Johanna Hagen, Dim Balsem en Yannick Jozefzoon.

De makers Jim Deddes (1986) en Jan Hulst (1987), samen Joardy Film, leerden elkaar kennen op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en maakten via hun YouTube-kanaal furore met uiteenlopende typetjes en korte sketches. Zij realiseerden in 2018 voor de VPRO Joardy Season met regisseur Giancarlo Sanchez. In 2019 volgde Joardy Sitcom.

Joardy Season 2 bestaat uit tien delen van tien minuten en wordt geproduceerd door HALAL in coproductie met de VPRO. De serie gaat 22 oktober van start op YouTube en NPO3.nl.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen