HALAL maakt Shelley in Wonderland voor BNNVARA
maandag 6 september 2021

HALAL maakt Shelley in Wonderland voor BNNVARA

Shelley in Wonderland is een film van regisseur Sophie Dros en producent HALAL over een timide, oudere dame uit Utah die deelneemt aan de extravagante Ms. Senior USA-verkiezingen in Las Vegas.

We volgen de 62-jarige Shelley bij haar voorbereidingen op en deelname aan de verkiezing. Samen met andere 60+’ers en ‘super senioren’ bewijst ze dat ze er nog steeds toe doet. We reizen met haar mee van Utah naar Las Vegas, waar ze haar concurrenten ontmoet, nerveus haar act repeteert, roddelt op een pyjamaparty en samen met haar vriendinnen het uitgaansleven onveilig maakt.

We ontdekken haar levensmotieven, uitdagingen, onzekerheden en dromen. Maar ook haar verleden, de moeilijke perioden in haar leven en hoe ze altijd zichzelf heeft opgeofferd voor de mensen om haar heen. Zo leren we waarom deze verkiezing voor haar veel meer betekent; dat ze nu eindelijk iets doet voor zichzelf. Maar ook waarom oudere dames nog steeds bezorgd zijn over hun uiterlijk en bevestiging nodig hebben. Tegelijkertijd zien we hun plezier onderling, hun levenslust en de empowerment wanneer ze trots op het podium staan met alle ogen op hen gericht.

De wereld rond de Ms. Senior-verkiezing voelt wellicht hysterisch en absurd. Deze film laat echter het verhaal achter de glitter en rimpels zien, en belicht waarom schoonheid voor veel dames op latere leeftijd nog steeds erg belangrijk is om zichtbaar en erkend te blijven.

Shelley in Wonderland is dinsdag 12 oktober om 22.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Bron: HALAL/BM

Bericht delen