God, Jesus, Trump! in februari bij de EO op NPO 2
dinsdag 14 januari 2020

God, Jesus, Trump! in februari bij de EO op NPO 2

Zou EO-presentator Tijs van den Brink op Donald Trump kunnen stemmen? Als medechristenen in de VS dat massaal doen, zal daar vast een reden voor zijn. Tegelijkertijd vindt Van den Brink het maar moeilijk te snappen dat je op een miljardair kan stemmen die bekend staat om zijn affaires, leugens en narcisme. In de driedelige televisieserie God, Jesus, Trump! vraagt Tijs van den Brink zich af: hebben zij een bord voor de kop of ziet hij iets over het hoofd?

Als christen en inwoner van de Nederlandse Bible Belt voelt Van den Brink zich verwant aan zijn geloofsgenoten in Amerika. Als journalist en mens kan hij zich tegelijkertijd voorafgaand aan de reis weinig voorstellen bij een stem op Trump. Van den Brink: “Ik snap het gewoon niet! Hoe kun je als christen stemmen op een miljardair die rijk werd van gokpaleizen, die bekend staat om liegen, schelden, schaamteloze borstklopperij en buitenechtelijke escapades?”

En daarom wil de EO-presentator in God, Jesus, Trump! de christelijke Trumpers echt snappen, zonder een moreel vingertje te gebruiken. Van den Brink maakt daarom een roadtrip door het hart van de Amerikaanse Bible Belt in de staten Michigan, Texas en North Carolina. Hij doet daar er alles aan om zo onbevooroordeeld mogelijk te horen en zien waarom deze ‘evangelicals’, zo massaal op Trump stemmen. In de laatste aflevering zoekt Van den Brink een antwoord op vraag: zou hij op Trump kunnen stemmen of lopen hier de wegen van hem en zijn Amerikaanse geloofsgenoten toch echt uit elkaar?

God, Jesus, Trump! is vanaf 6 februari om 22.15 uur te zien bij de EO op NPO 2.

Bron: EO/BM

Bericht delen