GEUB
Woensdag 16 mei 2018

GEUB

Philippe Geubels speelt de hoofdrol in GEUB, een nieuwe – volgens zijn eigen zeggen – uit zijn voegen gebarsten sitcom. De reeks is te zien op de Belgische publieke zender Eén en bij RTL 4 en Videoland. De opnamen beginnen volgende maand en het eindresultaat is in de loop van 2019 te zien.

De komiek laat weten ‘vereerd, verheugd en doodsbang’ te zijn over zijn acteerdebuut op het kleine scherm. CEO RTL Nederland Sven Sauvé: “Net als Philippe zijn ook wij vereerd, verheugd en doodsbang nu hij in twee landen tegelijk zijn humor op de mensen afvuurt. We kunnen niet overzien wat voor gevolgen dat heeft voor de Lage Landen en ook niet voor het ego van Geub. We wachten het rustig af.”

Netmanager van het Vlaamse Eén, Olivier Goris: “Superblij met deze nieuwe stap in het geweldige avontuur met Philippe Geubels! Tranen van het lachen bij het lezen van de scenario’s, die heb ik al gehad. Ik kan niet wachten tot de kijkers GEUB in het echt te zien krijgen, in België én Nederland. Als dat maar goed afloopt!”

In deze achtdelige fictiereeks speelt Philippe een versie van zijn doodnormale zelf in een doodnormaal universum. De humor komt van de situaties, de nevenpersonages, maar vooral van het komische millimeterwerk van Philippe Geubels. GEUB wordt geschreven door Jan Dircksens en Jan Reymen, die eerder al meewerkten aan Geubels en de Belgen en Humo-cartoonist Jeroom Snelders. De regie is in handen van Mathias De Neve. GEUB wordt geproduceerd door Woestijnvis, in co-productie met PnP media, het Nederlandse creatieve huis achter de comedian.

In GEUB krijgt Philippe serieuze relationele tegenslag te verwerken wanneer zijn vrouw er vandoor gaat met een intellectuele, charismatische en 63-jarige Nederlander. Dat zorgt voor een onaangenaam hoge dosis liefdesverdriet bij Philippe, waardoor ook zijn carrière als komiek in een dip raakt. Met de hulp van zijn twee beste vrienden en zijn manager probeert hij zijn leven terug op de rails te krijgen en (heel misschien) zelfs aan een nieuw lief te raken. Dat laatste loopt niet altijd even goed. Het loopt meestal heel slecht eigenlijk.

Bron: TV-Visie/BM

Bericht delen