Film Goud van Baldr Film binnenkort op NPO 3
vrijdag 16 juli 2021

Film Goud van Baldr Film binnenkort op NPO 3

De jonge turnbelofte Timo (David Wristers) en zijn gehandicapte vader Ward (Marcel Hensema) delen één grote droom: goud halen op de Olympische Spelen. Daarin wordt Timo begeleid door zijn veeleisende vader – zelf ooit een talentvol turner totdat hij een auto-ongeluk kreeg.

Hij legt druk op zijn zoon, maar ook Timo heeft zichzelf een missie gegeven: hij mág niet falen. Timo is zich bewust van de taak om alles wat aan hun leven mankeert met ‘goud’ goed te maken: de mislukte turncarrière van zijn vader, Wards invaliditeit en zelfs het gemis van de moeder. De film Goud gaat over de fysieke en mentale intensiteit van topsport en toont op een indringende manier het dilemma van zoveel tieners: de innerlijke strijd tussen je identiteit en de liefde voor een ouder.

Goud ging tijdens IFFR in wereldpremière en kreeg lovende recensies. In zijn beheerste speelfilmdebuut laat regisseur Rogier Hesp de twee hoofdpersonages even ingetogen als onvermijdelijk botsen: de een wordt gespeeld door een rasacteur Marcel Hensema, de ander door debutant David Wristers, eredivisieturner en voormalig Nederlands Kampioen Junioren.

Producent is Baldr Film (Frank Hoeve en Katja Draaijer). Het camerawerk is gedaan door Myrthe Mosterman en die won met Goud een Gouden Kalf voor Beste Camera in 2020. De NTR is coproducent en zendt de film uit op donderdag 29 juli om 21.45 uur op NPO 3.

Bron: NTR/BM
Foto: Myrthe Mosterman/NTR

Bericht delen