Fiction Valley maakt Kerst bij Koosje voor Videoland
donderdag 10 oktober 2019

Fiction Valley maakt Kerst bij Koosje voor Videoland

De opnames van de vijfdelige serie Kerst bij Koosje van Videoland zijn deze week afgerond. Katja Schuurman, Eva van de Wijdeven, Benja Bruijning, Carly Wijs, Tim Haars en Peter Blok spelen de hoofdrollen in deze serie, waarin de beslommeringen in en rondom een hotel centraal staan. Na Kerst met de Kuijpers (2018) is Kerst bij Koosje de tweede kerstproductie van Videoland.

De setting is een klein en idyllisch familiehotel: Hotel Koosje, vernoemd naar oprichtster en drijvende kracht Koosje Verhoef. Sinds haar overlijden wordt het hotel gerund door Koosjes dochter Merel (Eva van de Wijdeven). Elk jaar organiseert ze samen met haar vader Viktor (Peter Blok) en haar broers Rick (Tim Haars) en Bram (Rutger Messerschmidt) het jaarlijkse kerstdiner in Hotel Koosje. Het gezin Westerman zet op deze manier de traditie van Koosje voort, voor wie kerst altijd de mooiste tijd van het jaar was.

Dit jaar voegen onverwachts oudste zus Klaas (Katja Schuurman) en haar dochter Sunny (Bebèl Bus) zich bij de familie. Daarnaast lopen ook de verlegen klusjesman Teun (Benja Bruijning) en de strenge hotelrecensente Annabel (Carly Wijs), een oude bekende uit Kerst met de Kuijpers, Merel voor de voeten.

Kerst bij Koosje is geregiseerd door Barbara Bredero en is een humoristische, feel gooddramaserie over de valkuilen van de liefde, het (on)vermogen jezelf durven te zijn en moeizame maar onverwoestbare familiebanden. Daarnaast maakt een wel heel bijzondere kerstman zijn opwachting…

Kerst bij Koosje is een productie van Fiction Valley en is vanaf vrijdag 8 november alleen te zien bij Videoland.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen