Fiction Valley maakt crimeserie Sleepers voor Videoland
donderdag 7 april 2022

Fiction Valley maakt crimeserie Sleepers voor Videoland

Deze week zijn de opnames gestart van de nieuwe Videoland Original Sleepers. De serie vertelt het snoeiharde verhaal van een corrupte agent die manoeuvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche. De hoofdrol is weggelegd voor Robert de Hoog (Mocro Maffia).

Andere rollen zijn onder anderen voor Maryam Hassouni (Meskina), Teun Kuilboer (Commando’s), Hans Kesting (Hoogvliegers), Rifka Lodeizen (Judas), Dilan Yurdakul (Bonnie & Clyde), Julmar Simons a.k.a. Rapper Adje (Patsers) en Hans Dagelet (Familie Kruys).

Sleepers is geschreven door Robert de Hoog en Simon de Waal, geproduceerd door Fiction Valley en wordt in het najaar van 2022 bij Videoland verwacht. Met deze serie maakt Robert de hoog zijn debuut als creative producer: “We vertellen met Sleepers een verhaal over personen die verstrikt raken in een verschrikkelijke wereld en alles op alles moeten zetten om hieruit te komen om hun geliefden te beschermen. Ik ben dankbaar dat Videoland en Fiction Valley ons de gelegenheid geven om met een fantastische crew en cast deze serie te maken. Sleepers is een fictief verhaal, maar zou zomaar morgen in de krant kunnen staan.”

Synopsis
De wereld van rechercheur Martin Oudkerk (Robert de Hoog) stort in wanneer zijn surrogaatvader Henk (Hans Kesting) vermoord wordt. Henk is één van de laatst overgebleven criminelen uit het tijdperk van oude penoze en heeft sinds het begin van deze eeuw mensen naar de politieschool gestuurd om informatie door te geven aan zijn criminele organisatie.

Wanneer een nieuwe lichting criminelen entree maakt in de Utrechtse onderwereld, wordt Martin meegesleurd in het nietsontziende geweld dat zij veroorzaken. Hoe kan Martin zijn banden met de onderwereld geheimhouden en tegelijkertijd zijn gezin beschermen?

Martin zit gevangen tussen twee werelden. Terwijl zijn beste vriend Willem (Teun Kuilboer) en nieuwkomer Dwight (Julmar Simons a.k.a. Rapper Adje) Martin steeds meer naar de onderwereld trekken, moet Martin een masker ophouden bij zijn vrouw Noura Oudkerk (Maryam Hassouni) die zelf een vakkundige rechercheur is bij de interne zaken van de politie.

Sleepers is geïnspireerd op het fenomeen dat criminele organisaties jonge mensen naar de politieschool stuurden, om zo bij de politie te infiltreren. Deze jongen infiltranten worden ‘sleepers’ genoemd. Martin Oudkerk is één van hen. De regie ligt in handen van Max Porcelijn en Aaron van Valen. De serie is later dit jaar te zien bij Videoland.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen