Fabiola produceert Anna: Status voor Amazon Prime Video
dinsdag 5 april 2022

Fabiola produceert Anna: Status voor Amazon Prime Video

De Nederlandse Amazon Original documentaireserie Anna: Status volgt de Iraans-Nederlandse ondernemer Anna Nooshin tijdens haar reis om te achterhalen waarom zij soms moeite heeft echt geluk te voelen. De vierdelige serie gaat op 29 april op Amazon Prime Video in première.

Anna: Status is geproduceerd door Fabiola en geregisseerd door Niki Padidar. Dit verrassende, rauwe en indringende portret over Anna Nooshin onthult de verborgen werkelijkheid achter een publiek figuur die mensen denken te kennen, maar die zich nog nooit zo kwetsbaar heeft laten portretteren.

Modeblogger, presentator en ondernemer Anna Nooshin kwam op zevenjarige leeftijd in Nederland, nadat haar ouders waren gevlucht uit Iran. De serie biedt een bijzondere mix van de verschillende aspecten in Anna’s leven: glamour versus mentaal welzijn, welvaart versus jeugd als vluchteling, een warm gezin versus huiselijk geweld – om de werkelijkheid te laten zien achter de veelzijdige vrouw die Anna nu is.

Anna Nooshin: “Hoewel ik de afgelopen tien jaar zoveel moois heb kunnen maken in de media en in de online wereld, heb ik er altijd moeite mee gehad om mezelf kwetsbaar op te stellen. Nooit eerder maakte ik iets dat zo intiem is geweest als deze documentaire. Maandenlang heeft de camera alles mogen vastleggen en heb ik geprobeerd zo volledig mogelijk mijn verhaal te delen.”

“Ik hoop hiermee te kunnen laten zien dat het oké is om zoekende te zijn. Ik hoop kijkers kennis te laten maken met mijn cultuur en vooral ook met mijn familie, die ik zo koester en die me zo hebben gevormd. Maar bovenal hoop ik dat kleine Anna’s die dit zien zich realiseren dat je soms heel vaak moet vallen, maar dat het echte verlies hem pas zit in het moment dat je besluit op te geven.”

Bron: Amazon Prime Video/BM

Bericht delen