EO-serie Meer dan Goud toont de mens achter de medaille
woensdag 5 juni 2019

EO-serie Meer dan Goud toont de mens achter de medaille

In het nieuwe EO-programma Meer dan Goud, dat deze zomer te zien is op NPO 1, leven zes oud-topsporters een week lang onder één dak. Jarenlang hebben Leontien van Moorsel, Erben Wennemars, Bas van de Goor, Hans van Breukelen, Kim Lammers en Elis Ligtlee alles op alles gezet om de beste te worden en te blijven.

Samen maken ze de balans op: wat hebben de medaille(s) en de topsport hen opgeleverd, gekost en geleerd? En wat blijkt uiteindelijk meer waard dan goud?

Elke aflevering kent één hoofdpersoon. Aan de hand van persoonlijke foto’s delen Erben, Leontien, Kim, Bas, Elis en Hans wat hen toen bezighield en wat hen nu nog raakt. Tijdens het ontbijt en het diner delen ze kostbare kleine en waardevolle grote momenten uit hun sport- en privéleven. In de karakteristieke setting van kasteel Rechteren in Overijssel zien we de voormalig topsporters met elkaar lachen en huilen. Ook spreken ze de ander moed in, houden ze elkaar waar nodig een spiegel voor en genieten ze van gezamenlijke activiteiten.

“De opzet van het programma zorgt ervoor dat we de sporters op een eerlijke, kwetsbare manier beter leren kennen”, vertelt EO-eindredacteur Herman Wegter. “Er is geen presentator; de sporters hebben alleen elkaar. De openhartige gesprekken geven een intiem en authentiek beeld van de mens achter de medaille. Het mooie is dat de sporters alle zes een bijzonder, inspirerend en verrassend verhaal blijken te hebben. Dat ze, ondanks hun grootse prestaties, net zo mens zijn als jij en ik, met alle twijfels, eigenaardigheden en onzekerheden die daarbij horen.”

Meer dan Goud is geproduceerd door Posvideo en is vanaf 26 juli elke vrijdag rond 21.30 uur te zien op NPO 1.

Bron: EO/BM
Foto: EO/Ruben Timman

 

Bericht delen