EO-programma Proef Eenzaamheid in oktober op NPO 1
donderdag 19 september 2019

EO-programma Proef Eenzaamheid in oktober op NPO 1

Een week lang afgezonderd van de buitenwereld, terwijl je eigenlijk een rijk sociaal leven hebt. Hoe is dat? In het EO-programma Proef Eenzaamheid leven zes personen een week lang het leven van een leeftijdsgenoot die zich eenzaam voelt. EO-presentator Bert van Leeuwen spreekt beide personen en gaat op zoek naar het verhaal achter de eenzaamheid. Aan het eind van de aflevering ontmoet de deelnemer de persoon wiens leven hij/zij een week heeft geleefd.

In elke aflevering van Proef Eenzaamheid wordt iemand zeven dagen lang afgezonderd van familie en vrienden. Het huis waar deze persoon in verblijft hangt vol camera’s om de kijker mee te nemen in het experiment. Met het programma wil de EO mensen laten ervaren hoe het is om eenzaam te zijn. Ook laat dit programma zien dat eenzaamheid niet gebonden is aan leeftijd en dat mensen zich ondanks sociale contacten, vriendschappen en een werkend leven toch flink eenzaam kunnen voelen.

Bert van Leeuwen: “Door het maken van dit programma is het mij duidelijk geworden dat (dagelijks) contact een essentiële behoefte is. Ik hoop dat we door dit programma meer oog voor de mensen in onze omgeving krijgen, met name voor hen die eenzaam zijn.”

Proef Eenzaamheid is vanaf woensdag 23 oktober te zien om 22.20 uur op NPO 1. Er komen zes afleveringen.

Bron: EO/BM

Bericht delen