EO partner in mediaproject De Wilde Noordzee
woensdag 22 december 2021

EO partner in mediaproject De Wilde Noordzee

De EO start als één van de deelnemende partners aan een ambitieus mediaproject: De Wilde Noordzee. Het project vertelt het verhaal van het grootste natuurgebied van Nederland, een verhaal dat kijkers zal verwonderen.

Wij Nederlanders denken dat we elke vierkante centimeter van ons land wel kennen, terwijl we onze grootste wildernis, de Noordzee, nauwelijks hebben gezien. Dat gaat nu veranderen.

Het klopt dat de Noordzee één van de drukste scheepvaartroutes ter wereld is, dat er intensief wordt gevist en dat het het podium is voor een enorme energietransitie. Maar bovenal is de Noordzee ons grootste natuurreservaat. Met een fascinerende en onontdekte onderwaterwereld en een verrassende rijkdom aan zeeleven.

Verborgen wildernis
Dutch Maritime Productions en EMS FILMS werken aan het project De Wilde Noordzee. Het bestaat uit de realisatie van een vierdelige tv-serie, een bioscoopfilm, online educatiemateriaal en een mobiele projectie-unit, ondersteund door evenementen en merchandise. Het doel is om de vele geheimen van de Noordzee te delen met een zo breed mogelijk publiek.

Voor de EO is buitenlandse en Nederlandse natuur een speerpunt in de programmering. De Noordzee is een uniek natuurgebied dichtbij, maar voor veel mensen nog vol onontdekte wonderen. De Wilde Noordzee is dan ook een waardevolle aanvulling op de programmering van de EO. Het is in 2024 te zien op televisie en in de bioscoop.

Jan Kooyman regisseert de tv-serie en Mark Verkerk maakt de bioscoopfilm. Er is een speciale website waar je op de hoogte blijft van alles rondom dit project.

Bron: EO/BM

Bericht delen