Skyhigh TV maakt gospelprogramma Amazing Grace voor EO
zondag 22 mei 2022

Skyhigh TV maakt gospelprogramma Amazing Grace voor EO

Vanaf zondag 22 mei neemt EO-presentator en zangeres Giovanca Ostiana Nederland mee op een muzikale reis in het nieuwe gospelprogramma Amazing Grace.

In dit programma duiken acht bekende Nederlandse artiesten voor het eerst in de wereld van de gospel. Gospel verbindt en geeft hoop. Giovanca daagt Charly Luske, Carolina Dijkhuizen, Lucas Hamming, Desray Manders, Lisa Loeb, Edwin Jonker, Elske DeWall en Dries Roelvink uit in een voor hen nog onbekend muzikaal genre. Aan teamcaptains en coaches Shirma Rouse en Berget Lewis, die hun roots in de gospel hebben, de opdracht om de kandidaten te begeleiden op deze uitdagende reis. Elvis Ediagbonya (artiestennaam Elvis E) is de music director van het programma. Een cruciale rol, want hij heeft alle songs bedacht, gemaakt en is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan door band en koor (50-koppig muziekteam).

In Amazing Grace ontdekt de kijker welke kracht dit muziekgenre vandaag heeft. EO-presentator Giovanca Ostiana: “Gospel raakt en inspireert mensen wereldwijd. Hoe komt dat toch? In het programma komen twee werelden bij elkaar: mensen die met de kerk en gospel zijn opgegroeid en mensen die er onbekend mee zijn. Dat levert magische momenten op. Ben je geloofwaardig als je als niet-gelovige een gospelnummer zingt? Waar komt de bezieling vandaan? Elke aflevering levert nieuwe verrassingen en antwoorden op.”

Amazing Grace is een productie van Skyhigh TV, in opdracht van de EO. Het programma is vanaf zondag 22 mei te zien om 20.30 uur op NPO 1. Er verschijnen vijf afleveringen.

Credits:
Omroep: EO
Productiebedrijf: Skyhigh TV
Producent: Bernard van den Bosch
Creative director: Wilfred Drechsler
Uitvoerend producent: Bloeme Keilson
Programmaontwikkeling: Marc Dik, Marius van Duijn
Eindredactie EO: Arie Rijneveld
Eindredactie Skyhigh TV: Gerben Bakker
Regie: Jeffrey Meijer en David Grifhorst
Redactie: Wiesje Hillen, Dorien Herder en Anouk Zegers
Productie: Roxanne Kranstauber en Amy Pelsma
Montage: Anne Stemfoort, Dick Bogaard, Erik Lichtendonk
Faciliteiten: The Crew
Lengte (in minuten): 50
Aantal afleveringen: 5
Locatie: De Krachtcentrale
Datum eerste uitzending: 22 mei, 20.30 uur, NPO 1

Bron: EO/Skyhigh TV/BM

Bericht delen