Eerste Videoland Academy films vanaf 27 september te zien
woensdag 25 augustus 2021

Eerste Videoland Academy films vanaf 27 september te zien

Afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan de realisatie van de eerste Videoland Original films van de Videoland Academy. Dit heeft geleid tot drie midlength films: De Sterfshow, Indringer en Verdwenen Dagen, waar ook veel bekende Nederlandse acteurs zich aan hebben verbonden.

Op 27 september gaan deze gedurfde, grensverleggende films in première op het Nederlands Film Festival en zijn vanaf dan ook direct exclusief te zien bij Videoland.

De Sterfshow
SterfshowWat als het volk kon stemmen wie er geëxecuteerd moet worden? De ultieme afvalrace De Sterfshow is een populaire reality show waar wekelijks gestemd wordt welke Nederlander geëxecuteerd moet worden. Als de ondergewaardeerde Salman Seegers als patholoog wordt ingezet voor de Sterfshow, geniet hij van zijn nieuwe status als BN’er.

Hij weet zich handig te navigeren in de wereld waar iedereen zijn échte mening voor zich houdt. Tot zijn zoon door een viral video bovenaan de Sterflijst komt te staan… De Sterfshow is een brutale grounded scifi film waarin populisme, online haat en cancel culture zich mengen tot een pakkende thriller met een sterk maatschappelijk anker.

Productiebedrijf: Umami Media
Scenario: Paul de Vrijer
Regie: Edson Da Conceicao, Timo Ottevanger
Concept: Paul de Vrijer, Edson Da Conceicao, Timo Ottevanger, Wladimir van Heester, Remy Mulder
Cast: Nasrdin Dchar, Meral Polat, Souhail Attahiri, Lamya Chadli, Victoria Koblenko, Isa Hoes, Denzel Goudmijn, Bart Slegers, Abbey Hoes en Peter Pannekoek

Indringer
IndringerOp een stormachtige nacht spoelt op een klein eiland midden in de Noordzee een vreemd wezen aan. Het anonieme wezen met steenachtige huid wordt gevonden door Ella (34) en Alex (40) die de enige bewoners zijn van het eiland waar ze onderzoek doen naar genetisch gemodificeerde gewassen. Alex ontwikkelt al snel een fascinatie voor het wezen. Ella, aan de andere kant, kan haar ongemak niet verbergen.

Ze vindt het moeilijk is om het verband te negeren tussen het wezen en het feit dat ze onlangs, op onverklaarbare wijze, alle contact met de buitenwereld hebben verloren. Hoewel het mysterieuze wezen bewusteloos in een afgesloten schuur ligt, lijkt het op de een of andere manier de omstandigheden op het eiland te beïnvloeden. Terwijl de grens tussen realiteit en illusie vervaagt, begint de griezelige situatie uit de hand te lopen.

Productiebedrijf: Keplerfilm
Scenario & regie: Jan Verdijk
Cast: Charlie Chan Dagelet en Maarten Heijmans

Verdwenen Dagen
Verdwenen dagenDe gedreven Simone (35) leeft voor haar werk bij de futuristische startup Morpheus, waar je in Virtual Reality je mooiste herinneringen kunt herbeleven. Als tegenspeler gidst ze cliënten door de herinnering heen – zo ook door die van de zestigjarige Lynn die daar nog een brutale tiener is op een camping in de jaren 90.

Een zomers girl-meets girl-verhaal ontvouwt zich uit het geheugen van Lynn en trekt Simone mee de herinnering in. Maar als blijkt dat Lynn aan vroege dementie lijdt en de techniek zich vastgrijpt aan Simones geheugen, komt ze onverwacht oog in oog te staan met diep weggestopte herinneringen aan haar eerste grote, maar verloren liefde.

Productiebedrijf: Keplerfilm
Scenario: Bodil Matheeuwsen
Regie: Jim Süter
Cast: Georgina Verbaan, Maya Harriford-McLaren, Tessa Roosendaal, Anne-Chris Schulting, Kendrick Etmon, Marloes van den Heuvel, Peter Bolhuis en Eline van Gils

Over de Videoland Academy
Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. De Videoland Academy onderscheidt zich door een markt te bieden aan genre-gedreven films.

Voor tenminste de drie jaar biedt Videoland Academy hiervoor een podium en ondersteunt nieuw talent op financieel en inhoudelijk vlak. Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en is in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script. Overige partners zijn Buma Cultuur en de Nederlandse Filmacademie.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen