Dramaserie Swanenburg vanaf 19 juli bij KRO-NCRV op NPO 1
donderdag 8 juli 2021

Dramaserie Swanenburg vanaf 19 juli bij KRO-NCRV op NPO 1

Al in 2019 zijn de opnamen van start gegaan van het twintigdelige familiedrama Swanenburg. In de serie gaat het de rijke familie Praal voor de wind. Zoals in elke familie spelen de gebruikelijke ups-and-downs, maar dat staat hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar nooit in de weg. Deze dramaserie met afleveringen van 40 minuten is vanaf 19 juli te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Wanneer pater familias Jack Praal (Aus Greidanus Sr.) wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad. Vijf weken lang volgen we de gezinsleden die er alles aan doen om de eigen belangen opzij te zetten om de boel te redden. Maar niet iedereen speelt het spel volgens dezelfde regels, waardoor de teloorgang van de eens zo hechte familie Praal niet meer te stoppen lijkt.

De familie Praal bestaat uit vader Jack Praal (Aus Greidanus Sr.), moeder Caroline Praal (Tine Joustra), oudste zoon Benno Praal (Frederik Brom), dochter Iris Praal (Sanne Langelaar), zoon Dirk Praal (Jan-Paul Buijs) en jongste dochter Eva Praal (Ella-June Henrard). Andere rollen worden gespeeld door Yfke Wegman, Werner Kolf, Joren Seldeslachts en Ilias Addab. De regie van Swanenburg is in handen van Thomas Korthals Altes, Aniëlle Webster en Hans Somers. Verhaal en eindredactie zijn verzorgd door Simone van den Ende en Dorien Goertzen.

Swanenburg is geproduceerd door Stepping Stone Producties (De slet van 6 VWO, Made in Europe, Napoleon) en KeyFilm (Soof, Ventoux, Nena) in coproductie met KRO-NCRV. De serie start op 19 juli en wordt gedurende vijf weken van maandag tot en met donderdag uitgezonden op NPO 1 om 21.30 uur.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen