Dramaserie Rampvlucht gaat 29 september van start
zaterdag 6 augustus 2022

Dramaserie Rampvlucht gaat 29 september van start

Onder anderen Joy Delima, Yorick van Wageningen en Thomas Höppener hebben een rol in de dramaserie over de Bijlmerramp, meldt omroep KRO-NCRV. De vijfdelige serie Rampvlucht is vanaf 29 september te zien op NPO 1.

De serie belicht het waargebeurde verhaal over de ramp die zich begin jaren negentig voltrok. Een vliegtuig, een Boeing 747 van El Al, stortte op 4 oktober 1992 neer op een flatgebouw in de Amsterdamse woonwijk Bijlmermeer.

Volgens de regering ging het om een goederenvliegtuig met aan boord onder meer bloemen en computeronderdelen, maar huisdieren worden ziek en bewoners van de wijk krijgen klachten. Journalisten Vincent Dekker (Höppener) en Pierre Heijboer (Van Wageningen) en dierenarts Asha Willems (Delima) voeren hierop een strijd met de overheid, die tot een parlementaire enquête leidt.

De regie is in handen van Lourens Blok en Edson da Conceicao. Michael Leendertse schreef het script en Fleur Winters van Big Blue is de producent. Naast Van Wageningen, Delima en Höppener zijn onder anderen Saskia Temmink, Kenneth Herdigein, Emmanuel Ohene Boafo en Hannah van Lunteren in de serie te zien.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen