Dramaserie NOOD krijgt tweede seizoen
donderdag 9 juni 2022

Dramaserie NOOD krijgt tweede seizoen

De opnames van het tweede seizoen van NOOD zijn deze week gestart. In de serie worden vier centralisten geconfronteerd met de meest uitzonderlijke noodgevallen die ze onder grote druk moeten afhandelen.

De eerste reeks van de serie is goed ontvangen en krijgt daarom een vervolg. De regie is dit keer in handen van Eché Janga (Winnaar Gouden Kalf voor Beste Film met Buladó). De tweede serie van NOOD zal komend seizoen te zien zijn bij BNNVARA. Tevens zullen de afleveringen te zien zijn op NPO Plus.

Net als in het vorige seizoen, schrijft een groep aanstormende scenariotalenten elk een op zichzelf staand verhaal waarin 112-centralisten Lieke (Melody Klaver), Bilal (Mohammed Elouardani), Joyce (Jenny Mijnhijmer) en Boudewijn (Joris Smit) bellers te woord staan in telefoongesprekken die verre van alledaags zijn.

Gesprekken die je nooit in je leven hoopt te hoeven voeren, maar die voor de centralisten aan de orde van de dag zijn. Ieder gesprek begint met diezelfde, geroutineerde vraag: “Wat is de plaats van het noodgeval?” Vanuit de perspectieven van de meldkamer en de beller worden ter plekke beslissingen genomen die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. Ieder gesprek is een gevecht tegen de tijd.

Nieuwe castleden zijn onder anderen Noraly Beyer en Joost Prinsen, Jim Deddes, Ergun Simsek en Hassan Slaby. NOOD is door BNNVARA en producent Pupkin opgezet als talentontwikkelingsproject voor schrijvers van televisiedrama, op basis van het serie-ontwerp van Willem Bosch en Robert Kievit.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen