Diederik van Rooijen maakt misdaadserie Anoniem
zaterdag 19 maart 2022

Diederik van Rooijen maakt misdaadserie Anoniem

Dit weekeinde gaan de opnamen van start voor de nieuwe misdaadserie Anoniem. Producent NL Film en scenarioschrijver/regisseur Diederik van Rooijen maken deze nieuwe tv-serie in coproductie met BNNVARA.

Anoniem bestaat uit tien afleveringen van 50 minuten en is naar verwachting eind 2022/begin 2023 te zien op NPO 3.

De serie gaat over het echtpaar Jurre (Jeroen Spitzenberger, bekend van Oogappels) en Saar (Anniek Pheifer, Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden). Zij wonen met hun kinderen in Rotterdam. Saar werkt als Officier van Justitie aan een grote zaak en Jurre is leraar geschiedenis op een middelbare school. Ze blijken allebei een eigen geheime strijd te voeren, maar weten dit niet van elkaar.

Overige acteurs zijn onder anderen Mies van Rooijen, Sil van der Zwan, Jouman Fattal, Teun Luijkx, Tarikh Janssen, Xiorèse Romero, Roeland Fernhout, Marcel Hensema, Guido Pollemans en Peter Blok.

De producent van Anoniem bij NL Film is Sabine Brian. Eerder regisseerde Diederik van Rooijen vijf succesvolle seizoenen van de tv-serie Penoza en de film Penoza, The Final Chapter, die in 2019 de best bezochte Nederlandse speelfilm was. De opnamen voor Anoniem gaan van start op zondag 20 maart en lopen door tot en met half juli.

Bron: NL Film/BM

Bericht delen