Dead Duck Productions produceert webserie Downtown voor BNNVARA
donderdag 21 oktober 2021

Dead Duck Productions produceert webserie Downtown voor BNNVARA

De absurdistische BNNVARA-webserie Downtown van Flip van der Kuil en Stephan Miras is vanaf 25 oktober iedere maandag te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3.

De minister-president van Nederland (Ruben van der Meer) heeft maar één missie: Downtown veranderen in een kartbaan. De broers Dick & Dick (Henry van Loon & Fresku) gaan samen met alle inwoners van Downtown en hun pratende papegaai Poepegaai (rapper Adje) er alles aan doen om daar een stokje voor te steken. Maar wanneer ook nog Sem Schilt ontsnapt blijkt te zijn uit de dierentuin, is de chaos compleet.

In de tiendelige comedyserie Downtown van Flip van der Kuil en Stephan Miras hebben de broers Dick en Dick maar één doel: het winnen van een online game met als hoofdprijs 1 miljoen euro. Het winnen van de prijs is van levensbelang; Dick heeft namelijk een zwak hart en met dit geld kan hij een levensreddende operatie ondergaan.

Maar in hun dorpje Downtown is het onmogelijk om ongestoord te gamen en de focus te houden op de hoofdprijs. De broers willen niks met hun dorpsgenoten te maken hebben en proberen ze met man en macht buiten de deur te houden. Maar zodra de broers erachter komen dat de minister-president van Nederland Downtown wil vernietigen, verandert hun missie en verenigen ze zich met de dorpsgenoten om hun geliefde dorpje te redden.

Downtown is een coproductie van Dead Duck Productions (een label van Kaap Holland) en BNNVARA. De serie kwam tot stand met steun van het NPO-fonds.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Damion Thakoer/Faye Wilkie

Bericht delen