De slet van 6 VWO binnenkort op NPO 3
dinsdag 1 juni 2021

De slet van 6 VWO binnenkort op NPO 3

Na drie succesvolle seizoenen van De slet van 6 VWO op YouTube is het nieuwe seizoen binnenkort voor het eerst op televisie te zien. De slet van 6 VWO is een productie van Stepping Stone.

De 18-jarige Alex is een beetje een buitenbeentje in Posthoorn, een ingeslapen dorpje waar zelden iets spannends gebeurt. Totdat op een dag de superpopulaire Sephine van een toren springt en dit niet overleeft. Dit leidt tot grote commotie in de kleine gemeenschap en niet in de laatste plaats bij de vriendengroep waar Alex voorzichtig bij is gaan horen.

Na de vondst van een naaktvideo van Sephine, lijkt het een tragisch geval van slutshaming gone wrong, waarbij Sephine het niet meer aankan en een einde aan haar leven maakt. Maar is dat wel zo? De slet van 6 VWO is vanaf maandag 5 juli om 19.55 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Zelfmoord?
Alex gelooft totaal niet dat Sephine zelfmoord zou plegen. Ze had namelijk grootse plannen om met Alex na de zomer naar Berlijn te verhuizen om alle shit van dit schijnheilige dorp achter zich te laten. Tot groot verdriet van Sherry, de nieuwe liefde van Alex. Als de politie Alex’ intuïtie over de toedracht nauwelijks serieus neemt, gaat ze zelf op onderzoek uit en ontdekt ze beetje bij beetje dat het hele dorp iets te verbergen heeft.

In klasgenoot Maya vindt ze een bondgenoot met wie ze het onderzoek vol inzet. De bewijzen dat Seph vermoord is stapelen zich op. Maar Alex wordt aan alle kanten tegengewerkt, door krachten uit de meest vreemde hoeken. Is Maya wel helemaal zuiver op de graat? En wat heeft Olaf, de ex van Seph, ermee te maken? Het mysterie van Seph’s dood wordt nog groter met een bizarre, spannende ontknoping…

Rolverdeling
Alex Idema – Florence Vos Weeda
Sephine Voorthuizen – Carré Albers
Maya Adjei – Stephanie van Eer
Olaf Sleeswijk – Bram Klappe
Youssef Bouchikhi – Achraf Koutet
Sherry Ravenet – Jolijn Henneman
Duco – Niek Roozen
Lian – Romy Pho

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Elvin Boer/AVROTROS

Bericht delen