De Kruisvaarder en de Sultan met 3D-animatie
donderdag 16 augustus 2018

De Kruisvaarder en de Sultan met 3D-animatie

In de nieuwe historische reisdocumentaireserie De Kruisvaarder en de Sultan brengt presentator Kefah Allush een fascinerend geschiedenisverhaal tot leven.

Met behulp van 3D-animatie reconstrueert hij hoe acht eeuwen terug duizenden Friese boeren de wapens oppakken om deel te nemen aan een heilige missie: de Vijfde Kruistocht. Een nieuwe poging om de stad Jeruzalem terug te veroveren op de moslims. De Kruisvaarder en de Sultan is vanaf 31 augustus om 21.05 uur te zien op NPO 2.

In deze 4-delige documentaireserie probeert Kefah Allush in de huid te kruipen van de Friese kruisvaarder Hayo. Waarom laat deze boer indertijd alles achter om duizenden kilometers verderop de strijd aan te gaan met een onbekende vijand? Tegelijkertijd reist Allush, in het spoor van die Vijfde Kruistocht, ook naar de toenmalige vijanden van de Friezen. Hij maakt daar kennis met de islamitische sultan Al Kamil. Het zijn Al Kamils’ soldaten die uiteindelijk in 1218, precies achthonderd jaar terug, oog in oog komen te staan met de Friese Hayo. De leef- en denkwerelden van deze beide hoofdpersonen worden tot leven gewekt door middel van 3D-animaties.

Bron: EO/BM

Bericht delen