De Haaien produceert De Slapelozen voor KRO-NCRV
maandag 15 november 2021

De Haaien produceert De Slapelozen voor KRO-NCRV

In vijf opeenvolgende warme zomernachten bood presentator Frits Spits in zijn intieme studio een week lang een luisterend oor aan hen die de slaap niet konden of wilden vatten in het radioprogramma De Slapelozen.

Gesterkt door slaapdeskundigen, gedragstherapeuten en psychologen, met de zoetgevooisde stem van de poëzie én de nachtelijke cadans van Nederlandstalige muziek, vertelden de slapelozen aan Frits hun verhaal, middenin de donkerste uren van de nacht.

In het gelijknamige tv-programma volgt de camera de slapelozen uit het radioprogramma naar de geborgenheid van hun slaapkamer. We zien ze worstelen met de slaap, piekeren, schrijven, rommelen of zich overgeven aan de roep van de nacht. En terwijl de ene slapeloze de uren in de nacht gebruikt om zijn eigen creativiteit uit te dagen, gaat een ander sporten op de verlaten straten.

Hoe is het om dagelijks midden in de nacht hard aan het werk te zijn, als visser op volle zee of als bakker in de verlaten dorpsbakkerij? En wat is de magie van de nacht voor een nachtfotograaf, wandelaar of kunstenaar? Wat brengt de nacht hen die niet kunnen slapen, als verder iedereen op één oor ligt?

De Slapelozen is vanaf maandag 29 november om 22.30 uur te zien op NPO 2.

Credits
Omroep: KRO-NCRV
Producent: De Haaien
Producer: Paul Beek
Regie: Lieza Röben
Uitvoerend producent: Marit Gerritsen
Productie: Jorike Verlaan, Pol van Veen
Eindredactie: Carry Waalderbos
Redactie: Lieneke Lange
Camera: Stijn van Santen, Roel van ’t Hoff
Montage: Milika de Jong
Geluid: Bram Meindersma, Bram Boers
Presentatie: Frits Spits
Lengte (in minuten): 35
Aantal afleveringen: 5
Datum eerste uitzending: 29 november, 22.45 uur, NPO 2

Bron: De Haaien/KRO-NCRV/BM

Bericht delen