De Familie Film & TV produceert dramaserie I.M. voor AVROTROS
maandag 17 juni 2019

De Familie Film & TV produceert dramaserie I.M. voor AVROTROS

Deze zomer starten de opnamen van de nieuwe vierdelige dramaserie I.M., gebaseerd op de bekende gelijknamige roman van Connie Palmen. De regie is in handen van Michiel van Erp (Ramses, Niemand in de Stad) en Hugo Heinen is verantwoordelijk voor het scenario. Wende Snijders speelt Connie Palmen en Ramsey Nasr neemt de rol van Ischa Meijer op zich. I.M. is naar verwachting te zien in 2020 bij AVROTROS op NPO 1, precies 25 jaar na Ischa’s plotselinge dood.

In I.M. wordt de vroeg wijze, provinciale, stoere schrijfster Connie Palmen (36) voor het eerst echt verliefd. Op de gekneusde maar briljante en grappige, beroemde en intellectuele verslaggever Ischa Meijer (47) die zichzelf voor het eerst overgeeft aan de liefde. Een heftige, romantische, weerbarstige en publieke liefdesrelatie. En dan gaat Ischa plotseling dood… De serie speelt zich af in Nederland en Amerika in de periode 1991 – 1995.

Na de eerdere succesvolle AVROTROS dramaserie Ramses verfilmt regisseur Michiel van Erp wederom een verhaal gebaseerd op bestaande publieke personen. Van Erp: “Voor mij gaat de serie over identiteit. Hoe ben je gevormd? Wie en wat heeft je gemaakt tot wie je bent. En is dat ook wie je wilt zijn? Ischa had veel geheimen, de gevolgen van een liefdeloze opvoeding. Met veel bravoure presenteerde hij zichzelf aan de wereld en beukte hij zich een weg in de grachtengordel. Maar daaronder lagen open wonden. Connie bedacht al jong hoe haar leven en carrière zou moeten verlopen. En zo is het ook gegaan. Ze had alleen niet in kunnen schatten dat ‘de grote liefde in haar leven’ zo snel en plots zou sterven.”

I.M. wordt geproduceerd door De Familie Film & TV in samenwerking met AVROTROS.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen