De Battle belooft spectaculaire strijd tussen Nederland en België
vrijdag 8 november 2019

De Battle belooft spectaculaire strijd tussen Nederland en België

De nieuwe serie De Battle is een co-productie van RTL 4 met het Vlaamse VIER en is vanaf zondag 22 december om 20.00 uur te zien.

Met een graafmachine een ei in een eierdopje leggen, 200 Chinese woorden leren én correct uitspreken zodat een Chinees sprekend persoon begrijpt wat er wordt gezegd, een auto slippend tussen twee andere wagens inparkeren of de zwaartekracht tarten in een spectaculaire koorddans-act. Zomaar enkele stunts en opdrachten die vanaf zondag 22 december centraal staan in De Battle. Team Nederland (Katja Schuurman en Najib Amhali) neemt het in de show op tegen Team België (Gert Verhulst en James Cooke). De presentatie van de vier afleveringen tellende serie is in handen van Lieke van Lexmond en Peter van de Veire.

Vijf maanden lang hebben Katja, Najib, Gert en James hun lichaam en geest intensief getraind voor enkele bijzondere opdrachten. Niet alleen thuis of in studio’s, maar zelfs op vakantie ging het oefenen door: van het vliegtuig tot aan de rand van het zwembad.

Katja Schuurman: “Het waren enerverende maanden. Ik heb enorm gestudeerd, heel hard aan mijn conditie gewerkt, mijn angsten overwonnen en ondertussen ben ik ook nog getrouwd. Ik heb ook heel wat blessures opgedaan en spierpijn gehad op plekken waar ik niet eens wist dat ik spieren had, maar ik op het moment zelf was ik helemaal klaar om te vlammen.” Najib Amhali vult aan: “De Battle heeft mij bloed, zweet, tranen, pijn en gekneusde ribben opgeleverd, maar Katja en ik zijn een topteam. Vanaf 22 december zie je of dit plaats heeft gemaakt voor roem, glorie en de felbegeerde beker voor Nederland.”

Presentatrice Lieke van Lexmond: “Het was ontzettend leuk om samen met Peter de opdrachten te begeleiden en om mee te leven met de zowel spannende als soms erg grappige opdrachten. Je kunt niet anders dan echt fanatiek worden als je de spanning in de studio voelt. En bijzonder om een samenwerking met België te hebben, we zijn aan elkaar gewaagd en het werd een ware Battle.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen