Concept Street maakt vervolg Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen
maandag 12 augustus 2019

Concept Street maakt vervolg Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen

Concept Street maakte voor BNNVARA (NPO 3) het programma Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen, waarin kijkers – anoniem – álle vragen mochten stellen aan mensen die dagelijks te maken hebben met vooroordelen.

In een simpele studiosetting gaven de deelnemers zich bloot – in het geval van de aflevering over naturisten zelfs letterlijk – en beantwoordden ze openhartig de brutale en soms bizarre vragen die er gesteld werden. Zónder presentator, zónder voice-over. 72 dappere Nederlanders, van sekswerkers tot strenggelovige christenen en van verzetsstrijders tot alcoholisten, durfden het aan om hun persoonlijke verhaal met de kijker te delen.

Het programma kreeg goede recensies en sommige afleveringen worden nu zelfs als voorlichtingsmateriaal gebruikt door scholen en stichtingen, die bepaalde onderwerpen uit de taboesfeer willen halen. BNNVARA heeft besloten dat de serie Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen een tweede seizoen krijgt. De omroep schrijft op Facebook dat het programma op zoek is naar relevante vragen: ‘Heb jij brandende vragen aan mensen die dagelijks te maken hebben met onbegrip en vooroordelen en wil je deze stellen? Dat kan nu!’

Bron: BM

Bericht delen