Cerutti Film maakt Teledoc Jason voor VPRO
zondag 14 november 2021

Cerutti Film maakt Teledoc Jason voor VPRO

De Teledoc Jason van Maasja Ooms is het laatste deel van haar schokkende trilogie over de jeugdzorg. De documentaire is zondag 21 november om 20.00 uur te zien bij de VPRO op NPO 2.

Net als in haar twee vorige prijswinnende documentaires, Alicia en Rotjochies, is de film een kritische observatie vanuit een zeer persoonlijk standpunt.

Tijdens zijn intensieve traumatherapie neemt de 22-jarige student Jason Bhugwandass het op tegen de demonen uit zijn verre en nabije verleden. Van dichtbij laat de camera van Maasja Ooms de ingrijpende gevolgen en de psychische effecten van een traumatische jeugd zien. De documentaire brengt Jason niet alleen als slachtoffer in beeld, maar laat ook zien hoe hij zijn ervaringen gebruikt om ervoor te zorgen dat anderen niet hoeven te ondergaan wat hij heeft meegemaakt.

Zondag 21 november om 23.00 uur is er bij Inside IDFA op NPO 2 een nagesprek met de hoofdpersoon en specialisten uit de jeugdzorg. De Teledoc Jason is een productie van Cerutti Film en de VPRO, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds.

Bron: VPRO/The Publicity Company/BM

Bericht delen