BosBros produceert animatiefilm Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel
donderdag 21 juli 2022

BosBros produceert animatiefilm Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel

De beroemde kater Dikkie Dik krijgt zijn eerste eigen speelfilm. De animatiefilm Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel zal medio 2024 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Dat hebben producenten Phanta Animation en BosBros donderdag bekendgemaakt.

Het scenario is geschreven door Burny Bos, die eerder films als Minoes, Het Paard van Sinterklaas en Abeltje maakte. Joost van den Bosch en Erik Verkerk van animatiestudio Ka-Ching Cartoons (Heinz The Movie) tekenen voor de regie. De liedjes worden gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom.

Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel wordt volgens de makers ‘een actieve doe-en-zing-je-mee film voor de jongste doelgroep en hun (groot)ouders, waarbij het publiek niet hoeft stil te zitten’. Het publiek kan tijdens de voorstelling ‘Dikkie Dik meehelpen met het zoeken naar zijn liefste knuffel’.

Het eerste Dikkie Dik-verhaal verscheen op 3 maart 1978 in het televisieprogramma Sesamstraat. Sindsdien heeft de creatie van schrijfster Jet Boeke de harten van vele generaties peuters, kleuters en hun ouders gestolen. De afgelopen 45 jaar illustreerde en schreef Jet Boeke honderden Dikkie Dik-verhalen, die sinds 1983 ook in boekvorm uitgebracht werden door Gottmer Uitgevers Groep. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren verkocht.

Bron: AD/BM

Bericht delen