Boek over Sywert van Lienden wordt verfilmd
zondag 19 juni 2022

Boek over Sywert van Lienden wordt verfilmd

De omstreden mondkapjesdeal die Sywert van Lienden en zijn compagnons sloten wordt onderwerp van een film. Producent Levitate Film heeft de rechten van het boek Sywerts miljoenen van Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen verworven, meldt uitgeverij Follow the Money

Een land dat zich geen raad weet, de onkunde van de overheid en een jonge zakenman die overmoedig wordt: alles rondom Van Lienden bleek topmateriaal voor een film. “Gewoon prachtig”, zegt producent Alain de Levita tegenover Nu.nl. “Zo’n rise and fall van één persoon maak je niet zo gauw mee in het echt. Dat de rechter nog een oordeel moet vellen, maakt voor ons geen groot verschil.”

De filmproducent legt dat verder uit: “Of ze nou worden veroordeeld of niet, ze zijn al berecht door heel Nederland. Sywert is zo ongenadig hard op zijn plaat gegaan. Zijn toekomst in Nederland is voorbij. Het oordeel van de rechter is natuurlijk wel interessant, maar hoeft niet de film te belemmeren. En in alle eerlijkheid: we zijn zelf pas net begonnen en hebben ook nog geen einde bedacht. We zijn in ieder geval heel blij dat we van Follow the Money de rechten hebben gekregen.”

Een film maken kan soms jaren in beslag nemen, maar De Levita wil in dit geval sneller aan het werk. Hij heeft al contact gehad met een mogelijke hoofdrolspeler en gaat de komende weken op zoek naar een regisseur en scenarist. “Dit is een onderwerp waar je geen vijf jaar mee moet wachten”, vertelt de producent. “We hopen hem volgend jaar in de bioscoop te hebben.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen