EndemolShine maakt komische serie Harkum voor BNNVARA
donderdag 16 mei 2019

EndemolShine maakt komische serie Harkum voor BNNVARA

Dit weekend starten de opnames van de nieuwe BNNVARA-serie Harkum. Een komische serie die dit najaar tien weken te zien is op NPO 3.

Onder meer Bas Hoeflaak (Sluipschutters), Jelka van Houten (Jeuk), Annet Malherbe (Gooische Vrouwen), Leny Breederveld (De Luizenmoeder), Mariana Aparicio Torres (Icarus) en René van ’t Hof (Flodder) spelen de ietwat stoffige ambtenaren van het kleine fictieve dorpje Harkum, dat plotseling over een enorm vermogen komt te beschikken.

Wat gebeurt er als je als underdog in de provincie opeens beschikt over 700 miljoen? Harkum wordt geregisseerd door Jelle de Jonge (De Luizenmoeder, Toren C en Weg van Jou) en is geschreven door Elzelien Peters (Jeuk) en Daan Windhorst (Kerst met de Kuijpers).

Wanneer Tom Verheij (Bas Hoeflaak), de burgemeester van het dorpje Harkum, ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, slaat de paniek hem om het hart. Het geld lijkt verdwenen en hij ziet het einde van zijn carrière voor zich. Dan blijkt dat er met het gespeculeerde geld 700 miljoen winst is behaald voor de gemeente. Opeens heeft de burgemeester ‘money to burn’ en hoeft hij zich niet langer zorgen te maken over de bezuinigingen op de koffiepads in de kantine en de subsidie voor het kerkkoor. Maar hoe lang duurt dit geluk? En wanneer komt de landelijke overheid verhaal halen? Terwijl ‘the sky is the limit’ het nieuwe motto voor Harkum lijkt te zijn, ontstaat er ook een idee voor een megalomaan plan…

Harkum is een coproductie van EndemolShine en BNNVARA en is gebaseerd op de Noorse serie Roeng, geproduceerd door Rubicon TV.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen