BNNVARA en VTM komen met dramaserie Red Light
maandag 5 augustus 2019

BNNVARA en VTM komen met dramaserie Red Light

Red Light is de titel van een nieuwe dramaserie waarin Carice van Houten en Halina Reijn volgend jaar te zien zullen zijn. BNNVARA meldt dat het een serie is over drie vrouwen die elkaar vinden in de wereld van prostitutie en mensenhandel. En dat er een mysterieuze vermissing centraal staat. Het betreft een coproductie met de Vlaamse zender VTM. De opnames vinden deels in Antwerpen plaats en gaan deze week van start.

Naast Van Houten en Reijn speelt de populaire Belgische Maaike Neuville een rol in de serie. Van Houten en Reijn namen voor Red Light niet alleen het initiatief, maar ze zijn als creatieve producenten ook nauw betrokken bij de totstandkoming.

“Het is onze missie om met Man Up belangwekkende verhalen te vertellen vanuit een vrouwelijk perspectief”, laten Van Houten en Reijn in een statement over hun productiebedrijf weten. “Red Light is een verhaal met enorme urgentie, over vrouwen, seksualiteit en macht. We zijn erg trots dat na lange voorbereiding de opnames nu gaan beginnen. We geloven dat dit een zeer wervelende, actuele serie wordt.”

Red Light, deels geschreven door Instinct-scenariste Esther Gerritsen met medewerking van Frank Ketelaar (KLEM, Overspel) valt binnen de ambitie van de publieke omroep om voortaan minder, maar groter en kwalitatief hoogwaardiger drama te brengen. Voor Carice van Houten nam haar internationale carrière de afgelopen jaren een vlucht met de hitserie Game of Thrones, die inmiddels ten einde is.

Red Light wordt geproduceerd door Warner Bros. ITVP Nederland en Eyeworks België.

Bron: BNNVARA/VTM/BM
Foto: Janey van Ierland

Bericht delen