BlazHoffski maakt Met 1 been in de finale voor PowNed
woensdag 23 oktober 2019

BlazHoffski maakt Met 1 been in de finale voor PowNed

Met het programma Met 1 been in de finale op NPO 3 doorbreekt omroep PowNed vanaf 28 oktober de taboesfeer rond grappen over handicaps. In dit verborgen camera-programma halen acteertalenten met een fysieke beperking pranks uit met nietsvermoedende mensen op straat.

Ze nemen de controle over en gebruiken hun beperking om de mensen eens goed in de maling te nemen. Geen zorgen, het is oké om te lachen! Berdien, Marit, Ed, Jesse, Ricardo, Debbie en Denise hebben allen een fysieke beperking. Van blindheid tot dwerggroei tot aangeboren afwijkingen van de ledematen. Maar aan een behandeling als slachtoffer hebben ze een broertje dood. Sterker nog: ze drijven graag de spot met hun handicap.

In de vierdelige serie Met 1 been in de finale zien we hoe zij – gewapend met een grote dosis zelfspot en humor – hun beperking gebruiken om grappen uit te halen. Ze prikken door de vele vooroordelen heen en laten zien dat er om handicaps ook gelachen kan worden.

Zo zien we Ed de draak steken met zijn blindheid door zich met een blindengeleidenstok voor te doen als beveiliger van een winkelcentrum. Of neem de 1.29 meter lange Denise, die mensen in de sportschool vol verbazing achterlaat wanneer zij vraagt of ze willen deelnemen aan haar ‘fitnessklasje dwergwerpen’.

Kortom, een programma waarin deelnemers hun handicap relativeren door zichzelf en hun omgeving op de hak te nemen en alle krampachtigheid overboord wordt gegooid. Want zoals zij zelf stellen: over alles en iedereen moeten grappen gemaakt kunnen worden!

Met 1 been in de finale wordt geproduceerd door producent BlazHoffski (Toren C, Foute vrienden) en is vanaf maandag 28 oktober wekelijks om 22.05 uur te zien bij PowNed op NPO 3.

Bron: PowNed/BM

Bericht delen