Beeldbrigade produceert Boeren, Bijbels en Beauties voor SBS6
maandag 18 juli 2022

Beeldbrigade produceert Boeren, Bijbels en Beauties voor SBS6

Spakenburg is het dorp van boeren en van marktkoopmannen, van zeer gelovigen en iets minder gedisciplineerde kerkgangers. Van voetbal rood en voetbal blauw (en soms groen), van vlees én vis.

Waar uiterlijk vertoon hand in hand samengaat met noeste arbeid. Een woonplaats waar inwoners een nuchtere kijk en een gezonde dosis zelfspot hebben. Vanaf maandag 18 juli is het bijzondere leven van een aantal uitgesproken en hardwerkende inwoners van Spakenburg en omstreken te zien in het nieuwe SBS6-programma Boeren, Bijbels en Beauties. Ze nemen de kijkers mee in de wereld van kerken, koeien en kapsalons.

Zorgboer Menno en zorgboerin Jolanda
Menno en Jolanda runnen samen de zorgboerderij De Veldmuis. Zij bieden werk aan ruim dertig mensen met een verstandelijke beperking uit Spakenburg en omstreken. Het is hard werken, maar Menno is gek op de sfeer die de zorgboeren met zich meebrengen en geniet nog altijd iedere dag van zijn boerderij. Het is een echt familiebedrijf, want ook hun dochter Melenie en zoon Rick helpen mee waar ze kunnen. Afgelopen najaar hebben ze ook een pannenkoekenrestaurant op het erf geopend. Naast de zorgboerderij is Menno ook voorzitter van de voetbalvereniging de Groenen (Eemdijk) en Jolanda doet vrijwilligerswerk voor de kerk.

Dominee Gertjan
Gertjan is getrouwd met Geertruud en samen hebben ze drie kinderen; twee dochters Anne en Mette en zoon Ruben. Ruben heeft het syndroom van down en bezoekt regelmatig de zorgboerderij van Menno en Jolanda. Gertjan is een moderne dominee die zich inzet voor jongeren en alle problemen die daarbij komen kijken. Seks, drugs, alcohol; hij gaat geen onderwerp uit de weg en gaat er graag over in gesprek. Naast dat Gertjan trotse vader en dominee is, houdt hij ook veel van voetbal en muziek. Zit Gertjan niet in de kerk of op de voetbaltribune dan is hij te vinden in de lokale radiostudio waar hij zijn favoriete nummers draait en aan elkaar praat.

Bloemist Dirk-Geert en Jeroen
Dirk-Geert en zijn man Jeroen wonen samen met hun twee naaktkatten. De mannen kennen elkaar via een religieuze datingsite. Jeroen werkt als scheikundeleraar op een middelbare school. Dirk-Geert heeft in de garage een bloemenatelier waar hij de groene vingers aan het werk zet. Als de bestellingen klaar zijn, rijdt hij het dorp rond zodat iedereen er opgefleurd bij zit. Daarnaast is hij freelance organist van Spakenburg en omgeving.

Kapsters Gretia en Jeannette
De eeuwig vrolijke Gretia en Jeannette runnen Kapsalon Double B. Gretia kwam als kind al in de kapsalon van Jeannette waardoor het extra bijzonder is dat zij nu samen een zaak runnen. Ze combineren het werk moeiteloos met de zorg voor hun gezin. Gretia is getrouwd en heeft twee dochters. Jeannette is ook getrouwd en heeft een zoon. De dames staan bekend als ‘fashion twins’ van Spakenburg, want ze zijn altijd hetzelfde gekleed. Dagelijks is het een drukte van belang waarbij geen onderwerp onbespreekbaar blijft. Van dating tot diëten en van Spakenburgs koek tot hairextensions.

Boeren, Bijbels en Beauties wordt geproduceerd door Beeldbrigade en is te zien vanaf maandag 18 juli, wekelijks om 20.30 uur op SBS6.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Wessel de Groot/Talpa

Bericht delen