AVROTROS komt met Sportlab Sedoc
maandag 11 maart 2019

AVROTROS komt met Sportlab Sedoc

Voormalig Olympisch hordeloper Gregory Sedoc onderzoekt voor het nieuwe AVROTROS-programma Sportlab Sedoc hoe de huidige generatie topsporters innovaties in sport gebruikt om de beste van de wereld te worden.

Hij neemt de kijker in zes afleveringen mee naar innovatielabs, testcentra en universiteiten; de plekken waar een wedstrijd anno 2019 écht gewonnen wordt. Sportlab Sedoc is vanaf dinsdag 2 april om 21.05 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2.

Talent in de sport is heel belangrijk, maar wetenschap is allesbepalend en kan het verschil maken tussen goud en niets. Gregory Sedoc bespreekt in Sportlab Sedoc de nieuwste innovaties en laat zien hoe de wetenschap sport kan verbeteren. Hij spreekt hiervoor met topsporters, trainers en vooraanstaande wetenschappers. Als topsporter moet je na jarenlang trainen presteren op dat ene moment. Hoe bepalend zijn het gevoel wanneer je piekt, de genen waarmee je bent geboren, de voeding die je eet, de data die er van je verzameld is en de juiste flow? Welke rol kan de wetenschap daarin spelen? En is er een grens? Komt er ooit een einde aan het verbreken van records?

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen