Act of Sports produceert Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse
woensdag 24 augustus 2022

Act of Sports produceert Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse

Wat gebeurt er als twee oud-topvoetballers de allerslechtste teams van Nederland trainen? Andy van der Meijde en Wesley Sneijder gaan deze uitdaging aan in het nieuwe programma Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse, vanaf maandag 29 augustus om 21.30 uur te zien op Veronica.

Zij maken tijdelijk de transfer naar de kelderklasse en nemen ieder een elftal amateurvoetballers uit de onderste regionen onder hun hoede; om het in een aantal maanden te begeleiden naar die ene allesbepalende wedstrijd. Maar talent valt niet te leren en voor de spelers is de derde helft het belangrijkst.

Elk weekend komen ze samen: groepjes mannen die zich voor twee keer 45 minuten even mogen laven aan hun jeugddroom. Hun doorbraak is weliswaar uitgebleven, maar ook in de onderste regionen bij de amateurs wordt driftig gedribbeld, krachtig gekopt en met veel omhaal gescoord. Dat daarbij vrijwel iedere actie mislukt, de pollen om de oren vliegen en een bungelend buikje in de weg zit, doet niets af aan de heroïsche verhalen na afloop in de kantine waar zij ook alle verliespartijen vieren.

Stiekem is er de hoop alsnog ontdekt te worden; om tenminste éénmaal mee te mogen doen met de grote profs in het betaald voetbal. En dan staan Andy van der Meijde en Wesley Sneijder voor hun neus, die de amateurvoetballers klaar gaan stomen voor een finaleduel op het sportpark van voormalig profclub AGOVV.

Andy ontfermt zich over het team van RKSV Saasveldia 6 en Wesley over vv Riel 4. Beiden heren moeten flink aan het werk om straks goed voor de dag te komen. En dat doen ze op geheel eigen wijze. Wesley pakt het serieus aan door zijn oud-profvoetbalcollega’s uit te nodigen voor specialistische trainingen. Andy zet vooral in op team-building en gezelligheid.

Ze hebben serieuze lol in het aftroeven en in de maling nemen van elkaar. En zoals het topsporters betaamt, willen ze alles winnen. Pas tijdens de finale is te zien welk team echt heeft leren voetballen; wie ontworstelt zich aan de kelderklasse?

Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse wordt geproduceerd door Act of Sports.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen