RNW media vertrekt uit Hilversum
woensdag 29 september 2021

RNW media vertrekt uit Hilversum

Eind van deze maand sluit RNW media de deuren van het Hilversumse onderkomen aan de Witte Kruislaan. De sinds 2012 actieve organisatie vertrekt naar Haarlem om daar samen met een nieuwe partner het opleidingstraject voor jonge mensen in landen met een beperkte persvrijheid voort te zetten.

RNW media werkt uitsluitend via internet en ontstond na het intrekken van de zendmachtiging van de Wereldomroep en de beëindiging van de uitzendingen. De organisatie wordt gefinancierd door onder meer het ministerie van Buitenlandse Zaken.

RNW media is tot dusver gevestigd naast het karakteristieke hoofdgebouw van de voormalige Wereldomroep. Dat is sinds enkele jaren in gebruik door AVROTROS. Het pand en het bijgebouw werden begin dit jaar door RNW media en de Stichting Radio Nederland Wereldomroep verkocht aan een particuliere belegger.

Het pand aan de Witte Kruislaan wordt de komende tijd volledig gestript en klaargemaakt voor de nieuwe gebruikers: Studio Baarn, een facilitair bedrijf voor film- en televisieproducties.

Bron: De Gooi- en Eemlander/BM

Bericht delen