Dinsdag 16 januari 2018

Feyenoord-PSV met virtuele camera

Naast de reguliere tv-registratie brengt FOX Sports zondag 26 februari de Eredivisie topper Feyenoord-PSV ook met een virtuele camera.

De virtuele wedstrijdbeelden zijn online live te bekijken op FOX Sports 7 en tijdens analyses in het tv-programma Dit was het weekend op FOX Sports 1. 
 
Henk van Meerkerk, Hoofd Productie FOX Sports: “Dankzij virtuele cameratechniek stellen we de FOX Sports kijkers in staat om de wedstrijd te beleven vanuit elke mogelijke positie op het veld. Of dat van bovenaf in het stadion is, vanuit het perspectief van een speler of juist van de scheidsrechter. Dat biedt een toegevoegde waarde voor de mensen thuis, maar zeker ook voor onze FOX Sports analisten die de wedstrijd nabespreken. De beelden op zich zijn weliswaar virtueel, maar de situaties op het veld zijn echt.”
 
Met de virtuele live registratie tijdens Feyenoord-PSV laat FOX Sports weer zien het publiek te willen verrassen met innovatieve elementen in de verslaggeving van live wedstrijden. Eerder sprong bijvoorbeeld al een cameraman van FOX Sports live uit een helikopter, werd de wedstrijdbal afgeleverd met een ‘base jump’ en gingen beelden van de opkomst bij Feyenoord-Ajax de hele wereld over.

Bron: FOX Sports/BM

Bericht delen