Canal Digitaal wil klanten Joyne overnemen
zaterdag 17 april 2021

Canal Digitaal wil klanten Joyne overnemen

Joyne, de Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie, is op 9 april failliet verklaard.

Joyne begon in 2018 met het aanbieden van digitale televisie via de satelliet. Het bedrijf was hiermee de enige concurrent van Canal Digitaal, die al sinds 1996 actief is. Joyne maakt voor het aanbieden van haar zenders gebruik van de Eutelsat 9B-satelliet. De schuldenlast van Joyne zou naar verluid circa 5,5 miljoen euro hebben bedragen waarbij Eutelsat niet langer kon instemmen met betalingsregelingen.

Canal Digitaal wil nu de activiteiten van Joyne voortzetten door de klanten over te nemen. Van een doorstart of overname lijkt geen sprake te zijn. Naar verwachting maakt curator Robert Verdonk begin volgende week meer bekend over de afspraken die met Canal+ Luxembourg/M7 Group (eigenaar van Canal Digitaal) gemaakt zijn.

Bronnen laten aan Totaal TV weten dat het gaat om tijdelijke voortzetting van het uitzenden van tv- en radiozenders van Joyne via de Eutelsat 9B voor een periode van enkele maanden. In deze periode kunnen consumenten en zakelijke klanten overstappen naar Canal Digitaal. Hiervoor dient een andere CI+ module gekocht te worden. Canal Digitaal heeft de eigen dealers al geïnformeerd dat huidige Joyne-abonnees deze CI+ module voor de helft van de adviesprijs kunnen kopen als zij een abonnement bij Canal Digitaal afsluiten.

Hoeveel Canal+ Luxembourg betaalt voor de gegevens van de circa 30.000 Nederlandse klanten, waarvan circa 18.000 zakelijke klanten zijn, zal uit curatorverslagen moeten blijken.

Bron: Totaal TV/BM

Bericht delen