Apple komt met headset Vision Pro
dinsdag 6 juni 2023

Apple komt met headset Vision Pro

Heb je naast je telefoon, je slimme horloge, je tablet, je laptop en tv behoefte aan nóg een apparaat? Apple denkt van wel. De techgigant werkt al jaren aan z’n eigen headset waarbij virtual reality (VR) en augmented reality (AR) worden gecombineerd.

Hij werd gisteren gepresenteerd en qua uiterlijk is de headset het beste te vergelijken met een hele luxe skibril. Als je de zogeheten Vision Pro opzet, kom je terecht in een menu met dezelfde apps als op andere Apple-apparaten die bovendien zijn gesynchroniseerd, terwijl je op de achtergrond je normale omgeving ziet. Via het menu kun je allerlei toepassingen opstarten, van een film tot productiviteits-apps.

Door een speciale technologie kunnen mensen (zonder headset) die je aankijken wel je ogen zien en dus zien waarop je focust. Je navigeert met je ogen, stem en handen en je kunt er ook een toetsenbord op aansluiten. De headset heeft een losse batterij die twee uur meegaat.

Het apparaat, waar zeven jaar aan is gewerkt, is door Apple volgestopt met de nieuwste technologie. Maar er hangt ook een pittig prijskaartje aan van 3500 dollar. De headset is vanaf begin volgend jaar beschikbaar en om te beginnen alleen in de VS.

Bron: NOS/BM
Foto: Apple

Bericht delen