HARM TV: Duimen
maandag 25 januari 2021

HARM TV: Duimen

De hele wereld snakt naar vrijheid en openheid en wat doen Jowi, Daniëlle, Liese, Ziko, Nathalie, Thomas, Naomi en Theo? Die laten zich honderd dagen opsluiten in een huis om ons na dik twintig jaar Bart en Knuffelruud te laten vergeten.

Gaat dat lukken? Willen we kijken naar acht tv-gevangenen die elkaar hopelijk zo snel mogelijk op welke manier dan ook in de haren vliegen? Het zou natuurlijk kunnen dat heel veel mensen dag in dag uit steun vinden in het lijden en afzien van uit het leven weggerukte medeburgers, die nog minder mogen dan zijzelf. Sterke drank is er niet, alleen wat bier en wijn in het weekend en als er een feestje is, dus dat gaat niet zorgen voor grensoverschrijdend gedrag.

Maar gelukkig is er wel een nieuwe regel: als twee of meer bewoners seks met elkaar willen, moeten ze eerst hun duimen opsteken voor een camera voor ze ergens iets insteken. Lijkt een waterdichte regel, maar stel, je hebt hele kleine duimen die niet goed te zien zijn in het schemerdonker half onder een dekbed. Wat als je in een vlaag van enthousiasme iemand goedkeurend een duimpje geeft en je wordt even later van achter besprongen door een misleide huisgenoot?

Wie zou het wel
eens met wie
kunnen gaan doen?

Waar ga je je verstoppen als je voor acht personen asperges hebt geschild en je hebt kramp? In je duim. Veel interessanter is misschien de vraag hoe het tableau de la troupe is samengesteld. Waar liggen de verwachtingen van de makers? Wie zou het wel eens met wie kunnen gaan doen? Jowi is 25 en heeft een prille relatie met een jongen. Misschien hebben ze een time out afgesproken en mag hij doen wat hij wil.

Dat zou dan met Ziko moeten, choreograaf uit Lokeren. Maar of die gay is, weten we nog niet. Hij woont wel bij z’n moeder thuis, maar dat is om te helpen met de verzorging van z’n zus met het syndroom van Down. Dus dat zegt niet zoveel. En hij bidt vijf keer per dag, krijg daar nog maar eens een duimpje tussen.

De Friese Amsterdammer Theo van 54 zou iets kunnen proberen bij Daniëlle van 40 of andersom. Maar Theo heeft een sterke band met zoon Sean en Daniëlle heeft vijf kinderen, dus die voelen bij een eerste schuchtere toenadering zes paar priemende ogen in hun rug en als ze pech hebben twaalf neerwaartse duimen.

Vegan Naomi wordt al snel verliefd op iedereen die grappig is, dus oppassen met humor want voor je het weet zit er een duim in je mond en Thomas komt uit z’n vriendenhuis in Etterbeek, dus die gaat gewoon door met alles wat hij normaal ook doet en daar hoef je geen duim voor op te steken.

Het is ingewikkeld, ik zie het nog niet. Laten we in elk geval hopen dat het virus buiten de deur blijft, want als ze in het Big Brother Huis ook nog in quarantaine moeten, gebeurt er helemaal niks. Of wordt het dan ineens interessanter dan ooit?

Harm Edens

Bericht delen