Qmusic zoekt nieuwe talenten
dinsdag 8 oktober 2019

Qmusic zoekt nieuwe talenten

Voor de achtste keer openen de deuren van het Q-college, het interne opleidingstraject van Qmusic. Tijdens de opleiding krijgt een select groepje talenten lessen in radioproductie, vormgeving en mediatraining. Uiteraard gaan de talenten, die door de strenge selectieronden heenkomen, ook in de studio werken aan hun radio- en videoskills. Qmusic is continu op zoek naar nieuwe alleskunners die opgeleid willen worden tot een allround dj bij Qmusic.

Qmusic-dj Domien Verschuuren laat weten: “Als kind wilde ik niets liever dan bij de radio werken. Ik herinner me dat ik als jochie bij Erik de Zwart in de studio stond tijdens de Top 40. Ik kon dus ook bijna niet geloven dat ik nu twintig jaar later de Top 40 zelf presenteer. Het Q-college helpt jonge talenten om ook een carrière bij de radio te starten.”

domien2Domien Verschuuren wilde als kind al radio-dj worden

Verschuuren is niet de enige Qmusic-dj die ooit zo’n droom had. Ook Marieke Elsinga, Stephan Bouwman, Kai Merckx, Erik van Roekel, Bas van Nimwegen, Kimberley Dekker en Joost Swinkels hebben al van jongs af aan de grote wens om bij de radio te werken. Via het Q-college kwam hun droom uit en dat bracht ze waar ze nu staan. Joost Swinkels won op 25 januari 2018 de prestigieuze Marconi Award voor Aanstormend Talent. Ook Marieke Elsinga, te horen in de ochtendshow van Qmusic en te zien bij RTL, is ooit begonnen bij het Q-college.

Aanmelden kan tot en met 1 november 2019 via Qmusic.nl. De lessen vinden voornamelijk plaats in het weekend, bij Qmusic in Amsterdam.

Bron: Qmusic/BM

Bericht delen