Genomineerden BMYoung Mediatalent van het Jaar bekend
dinsdag 26 september 2023

Genomineerden BMYoung Mediatalent van het Jaar bekend

Lucy van Gaalen (producent/creatief directeur Captains), Donovan Pereira (productieleider ITV) en Aron Zeeman (hoofdassistent EMG) zijn genomineerd voor de titel BMYoung Mediatalent van het Jaar.

Deze prijs zal op donderdag 5 oktober, tijdens de Dutch Media Week Talent Day in Beeld & Geluid, worden uitgereikt. Voor de vijfde keer wordt het Mediatalent van het Jaar namens het jongerenplatform van BM (Broadcast Magazine) verkozen. Vorig jaar won zelfstandig filmregisseur Rutger van Hulst (foto) en in 2021 ging Anne van der Velden, online creative bij BNNVARA, ervandoor met de bijbehorende oorkonde. In 2019 had Niels Lodeweges, bij EndemolShine verantwoordelijk voor Legends of Gaming, de primeur van deze prijs en het jaar erop won Alain Dikken, Solutions Manager bij NEP.

Lucy van Gaalen (29) studeert in eerste instantie Verpleegkunde, maar komt er in de laatste fase van haar studie achter dat het toch niet helemaal past, waarna ze overstapt naar Communicatie. Na een stage bij Het Klokhuis wil de NTR haar graag behouden en blijft ze parttime voor de omroep werken.

Haar tweede stage loopt ze bij het jonge productiehuis Captains, dat haar een contract aanbiedt om een redactieteam op te bouwen. Dat doet ze met succes, waarna ze zelf in de positie van eindredacteur komt. In die hoedanigheid werkt ze mee aan talloze producties voor merken en zenders. Op jonge leeftijd bedient ze zonder moeite merken als Volvo, PostNL, Allianz en IKEA, en werkt ze aan alle seizoenen mee van Força Koeman (Videoland).

Ze groeit vervolgens door tot producent en wordt zelfs partner van het twintigkoppige bedrijf Captains. Haar eerste eigen documentaireserie is JAMAL, een coproductie met het Amsterdamse Scenery, die gelanceerd wordt bij Streamz (België) en later ook bij Videoland te zien is. Inmiddels is Lucy bezig met een aantal nieuwe projecten, waaronder een grote nieuwe serie voor Streamz en een documentaire voor de NPO, en is ze naast producent ook creatief directeur van Captains.

Aron Zeeman (22) heeft zich bij EMG bewezen als een opkomend talent in het vakgebied van televisie- en mediatechniek. Momenteel werkt hij weliswaar nog als ‘assistent’, maar zijn potentieel is onmiskenbaar. Zo heeft hij niet alleen al schakel- en regietaken op zich genomen voor de ‘talentafdeling’ Blue Label, maar ook al enkele Eredivisiewedstrijden als schakeltechnicus/video editor onder zijn hoede gehad, met enkele van de meest gerespecteerde regisseurs in het vak.

Wat Aron nog meer onderscheidt, is zijn toewijding aan het opleiden van nieuwe collega’s en stagiaires in de assistentenploeg. Zijn collega’s beschrijven hem als een warme en empathische persoon die altijd bereid is om anderen te helpen en te ondersteunen, zowel op de werkvloer als daarbuiten, met bovendien een gezonde dosis humor en zelfspot. Aron heeft een ongekende passie voor zijn vak en een oprechte interesse in de groei en ontwikkeling van zijn collega’s. Hij neemt de tijd om naar anderen te luisteren, hun ideeën te waarderen en hen te helpen groeien in hun rollen. Zijn mentorrol is van onschatbare waarde gebleken voor velen die met hem hebben samengewerkt. En dan ben je dus pas 22!

Zijn vriendelijkheid, empathie, veerkracht en passie maken hem tot een waardevolle aanwinst voor zowel onze klanten als onze organisatie als geheel. Het is deze combinatie van menselijke kwaliteiten en professionele bekwaamheid die hem zo uitzonderlijk maakt op jonge leeftijd en waarom EMG van mening is dat hij deze nominatie meer dan verdient.

Donovan Pereira (27) is als productieleider bij ITV altijd positief, zet iedereen in zijn kracht en is immer de rust zelf. Flexibel en altijd met het doel om inhoudelijk en productioneel de beste resultaten te halen. Bovendien is hij bereid de tijd voor je te nemen en kun je veel van hem leren. Daarnaast schetsen zijn collega’s hem ook ‘gewoon als een heel gezellig en lief persoon. Don heeft een heel groot hart waardoor hij echt werkt vanuit zijn gevoel. Daarbij is het natuurlijk ook heel belangrijk dat je ook beschikt over humor en plezier in je werk. Als iemand plezier uitstraalt, is Don dat. En ook dat brengt hij over op zijn team’.

Donovan denkt in oplossingen en kan als 27-jarige grote verantwoordelijkheid dragen, wat hij onder andere bewijst bij het productioneel uitdagende realityprogramma Love Island. Of zoals een collega zegt: ‘Je zal nooit eens van hem horen: ik heb geen idee. En dat zorgt voor vertrouwen dat je altijd op hem kan terugvallen’.

De bekendmaking van het BMYoung Mediatalent van het Jaar 2023 vindt donderdagmiddag 5 oktober vanaf 16.45 uur plaats in Beeld & Geluid in Hilversum.

Bron: BM

 

Bericht delen