BMY Podcast met Vanessa Henneman
donderdag 4 maart 2021

BMY Podcast met Vanessa Henneman

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 70ste gast is Vanessa Henneman, oprichtster en CEO van Henneman Agency.

Toen Vanessa een relatie kreeg met acteur Daniël Boissevain, ging ze voor hem zijn contracten doen. Al snel kwamen er ook andere acteurs naar haar toe die dit wel zagen zitten. Na een aantal jaren voor zichzelf én bij een andere partij als agente te hebben gewerkt, richtte Vanessa in 2005 Henneman Agency op, een agentschap voor creatieve talenten in de entertainmentindustrie en culturele sector.

Henneman Agency is van de eenmanszaak dat het was inmiddels uitgegroeid tot een 12-koppig agentschap dat zo’n 150 acteurs, scenaristen en regisseurs vertegenwoordigt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan onder anderen Barry Atsma, Achmed Akkabi, Thomas Acda, Halina Reijn, Kim van Kooten, Carice van Houten, Daan schuurmans, Jacob Derwig en Georgina Verbaan.

Vanessa Henneman

Wat heeft Vanessa in haar 25 jaar als agent geleerd over onderhandelen? Hoe verklaart ze dat ze deze 150 mensen, waaronder op acteergebied de bekendste van Nederland, mag vertegenwoordigen? Hoe heeft ze in 2015, met het Deense Teamplayers en het Duitse Spielkind het European Talent Network (ETN) opgericht en waarom is dit belangrijk? Vanuit Vanessa’s woning in Amsterdam-Noord krijg Joost de antwoorden op onder andere deze vragen van Vanessa Henneman.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen